- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.05.2013, 16:08)
- Marius Fratila
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, face vineri o vizită în Bucureşti
Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, va face vineri o vizită la Bucureşti, unde va avea întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, urmând să îi fie decernat şi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti.
Urmărește
393 afișări
Anders Fogh Rasmussen (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Vizita secretarului general NATO va fi una scurtă, ocazionată de decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti. Rasmussen va avea întâlniri la Palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu şi la Palatul Victoria, cu premierul Victor Ponta", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Universitatea din Bucureşti a anunţat, marţi, printr-un comunicat, că vineri va acorda înaltul titlu de Doctor Honoris Causa secretarului heneral al NATO, Anders Fogh Rasmussen, primindu-l printre membrii de onoare ai comunităţii sale academice.
Prima vizită oficială la Bucureşti a secretarului general al NATO a avut loc în urmă cu trei ani, în mai 2010.
Anders Fogh Rasmussen este ce de-al doisprezecelea secretar general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), începându-şi mandatul la 1 august 2009.
De-a lungul carierei sale politice în cadrul Partidului Liberal din Danemarca, Anders Fogh Rasmussen a deţinut numeroase funcţii atât în guvern, cât şi în opoziţie. A fost ministru de Finanţe între 1987 şi 1992, iar în perioada 1990-1992 a deţinut funcţia de ministru al Economiei. În calitate de ministru al Economiei şi membru al Consiliului ECOFIN al Uniunii Europene, a fost negociatorul Danemarcei şi semnatarul Tratatului de la Maastricht, care a condus la introducerea monedei unice Euro.
În 1998 a devenit preşedinte al Partidului Liberal. După alegerile parlamentare din 2001, a format primul său guvern, o coaliţie formată din Partidul Liberal şi Partidul Popular Conservator.
În timpul preşedinţiei daneze a Uniunii Europene (iulie-decembrie 2002), Anders Fogh Rasmussen a jucat un rol-cheie în procesul care a condus la încheierea negocierilor de aderare cu zece state-candidate pentru UE, la reuniunea Consiliului European de la Copenhaga din decembrie 2002.
Guvernul său a fost reales în 2005 şi respectiv în 2007. Anders Fogh Rasmussen a ocupat poziţia de prim-ministru din noiembrie 2001 şi până la alegerea sa ca viitor secretar general al NATO, la Summit-ul de la Strasbourg-Kehl din aprilie 2009.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe