Şecţia pentru procurori a CSM a reacţie la acuzaţiile aduse de Diana Şoşoacă. Ce au de spus?

Şecţia pentru procurori a CSM a reacţionat la acuzaţiile aduse de europarlamentarul Diana Şoşoacă. „Astfel de atitudini trebuie combǎtute cu orice ocazie pentru a nu crea în rândul opiniei publice impresia că poziţiile adoptate de anumite persoane în social media exprimă adevărul”, arată CSM.

Urmărește
579 afișări
Imaginea articolului Şecţia pentru procurori a CSM a reacţie la acuzaţiile aduse de Diana Şoşoacă. Ce au de spus?

Şecţia pentru procurori a CSM a reacţie la acuzaţiile aduse de Diana Şoşoacă. Ce au de spus?

Potrivit unui comunicat de presă al CSM, Secţia pentru procurori a constatat că, miercuri, în mediul public au apărut filmări şi declaraţii făcute de europarlamentarul Diana Şoşoacă, promovate prin intermediul paginii proprii de social media.

Sursa citată arată că limbajul folosit în aceste postări este „impropriu, prin utilizarea unor cuvinte ofensatoare la adresa unui corp profesional care are menirea să apere interesele generale ale societăţii, într-un context socio-politic deosebit de complicat”.

„Utilizarea unor expresii precum ,<sunteţi incompetenţi, inculţi, hoţi, sunteţi nişte mizerii ordinare> sau <faptele pe care le faceţi de trădare, corupţie, dosare la comandǎ> sunt de natură să lezeze grav reputaţia profesională a tuturor procurorilor, dar şi independenţa sistemului judiciar în ansamblul sǎu”, se spune în comunicat.

Secţia pentru procurori din cadrul CSM consideră că astfel de atitudini trebuie combǎtute cu orice ocazie, pentru a nu crea în rândul opiniei publice impresia că poziţiile adoptate de anumite persoane în social media exprimă adevărul, în realitate acestea exprimând opinii strict personale şi instigând la nerespectarea legii şi a unor norme minime de convieţuire socială.

„Lăsarea nesancţionată a unor asemenea manifestări este de natură să afecteze reputaţia profesională a procurorilor şi să creeze o imagine distorsionată în societate a activitǎţii pe care aceştia o desfǎşoarǎ. Menţionăm că procurorii, ca orice magistraţi, sunt supuşi rigorilor legii, iar activitatea de aplicare a legii poate crea nemulţumiri persoanelor faţă de care se desfăşoară proceduri specifice”, se mai arată în comunicat Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici