Şedinţa comună a Parlamentului pentru votarea moţiunii de cenzură, suspendată

Şedinţa comună a Camerei Deptuaţilor şi Senatului pentru dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiată de PDL a fost suspendată luni, de preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, după ce acesta a constatat că nu era întrunit cvorumul necesar de şedinţă, fiind prezenţi doar 121 de parlamentari.

28 afișări
Imaginea articolului Şedinţa comună a Parlamentului pentru votarea moţiunii de cenzură, suspendată

Şedinţa comună a Parlamentului pentru votarea moţiunii de cenzură, suspendată (Imagine: Mediafax Foto)

"Astăzi s-au întrunit cele două Camere ale Parlamentului pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PDL şi PRM . Constatând lipsa cvorumului în şedinţa celor două Camere, am suspendat şedinţa  Urmează ca Birourile Permanente reunite, atunci când se vor putea întruni în cvorum, să convoace din nou Camerele reunite pentru a pune în discuţie maceastă moţiune. Astăzi , deocamdată, nu ne putem întruni, pentru că în mod evident nu există cvorum nici la birouri", a susţinut Bogdan Olteanu.

El a afirmat că în momentul în care se vor putea convoca Birourile reunite în cvorum, conducerile Camerelor vor face această şedinţă şi vor stabili "următoarea şedinţă a Camerelor reunite".

Întrebat dacă nu se putea face doar dezbaterea moţiunii, Olteanu a spus că potrivit Regulamentului Camerelor reunite, cvorumul de 232 de membri ai Parlamentului trebuie întrunit în fiecare moment al şedinţei.

Întrebat când va ştii că va fi cvorum, Olteanu a menţionat că se va consulta cu preşedintele Senatului, Ilie Sârbu şi vor aprecia o dată potrivită.

"Mă voi consulta şi cu preşedintele Senatului şi vom aprecia când se poate întruni o nouă şedinţă la care însă să avem cvorum pentru că este foarte delicat şi incorect faţă de colegii care au venit la şedinţă să nu putem să ţinem şedinţa şi să-i aducem practic pe aceiaşi colegi serioşi şi harnici la un nou plen la care să nu se ţinpă cvorumul. Ştim că e campanie electorală", a spus şeful Camerei.

El a reiterat că, potrivit semnăturilor înregistrate înainte de plen, au fost prezenţi 121 parlamentari.

Întrebat de termenul limită al dezbaterii şi votării moţiunii, Olteanu a subliniat că nu există un termen limită maximal iar moţiunea se va dezbate şi se va  supune votului la momentul în care Camere reunite se vor întruni în cvorum

El a explicat că parlamentarii aveau pe ordinea de zi şi o formalitate de depunere a jurământului de către un membru al Comisiei pentru control SIE, dar a menţionat că nici acest lucru nu a putut fi îndeplinit din cauza lipsei de cvorum.

Deputaţii şi senatorii trebuiau să înceapă la ora 14.00 dezbaterea moţiunii de cenzură "Guvernul pleacă, educaţia rămâne", iniţiată de PDL şi susţinută de PRM.

Şedinţa a început cu o jumătate de oră întârziere, timp în care soneria de chemare a parlamentarilor în sala de plen a răsunat îndelung pe holurile parlamentului.

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să decidă când se va dezbate moţiunea de cenzură iniţiată de PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici