Şedinţa CSAT care a avut pe ordinea de zi situaţia din Libia s-a încheiat

Şedinţa CSAT convocată marţi seară de către preşedintele Traian Băsescu pe tema situaţiei din Libia în contextul aplicării Rezoluţiei 1973 a Consiliului de Securitate ONU s-a încheiat.

Urmărește
41 afișări
Imaginea articolului Şedinţa CSAT care a avut pe ordinea de zi situaţia din Libia s-a încheiat

Şedinţa CSAT care a avut pe ordinea de zi situaţia din Libia s-a încheiat (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Şedinţa a durat peste două ore.

Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis MEDIAFAX, tematici referitoare la evaluarea situaţiei din Libia în contextul aplicării Rezoluţiei 1973 a Consiliului de Securitate ONU, materializarea şi valorificarea pragmatică a oportunităţilor comerciale şi investiţionale în relaţiile cu statele din regiunea Asia Pacific, în particular Republica Populară Chineză, Raportul privind aderarea României la Spaţiul Schengen şi raportul privind activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale.

Conform sursei citate, în şedinţa CSAT vor mai fi discutate participarea României cu 66 de jandarmi la misiunea de instruire NATO în Afganistan, până la încheierea acesteia şi raportul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind activitatea desfăşurată în anul 2010.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, duminică seară, la TVR 1, că nu poate lua decizii "singur" în problema Libiei, CSAT fiind cel care va decide în privinţa implicării României.

"Eu nu pot lua decizii singur. Este atributul CSAT să decidă poziţia României şi implicarea României, funcţie de ceea ce ni se va solicita. În momentul în care se va aproba directiva de execuţie, voi convoca CSAT în primul rând pentru a-l informa cu privire la conţinutul directivei şi vom înţelege dacă decurg obligaţii pentru noi", a menţionat şeful statului la postul public de televiziune.

El sublinia că, în momentul respectiv, nu existau obligaţii pentru prima fază. "În momentul de faţă, nu sunt obligaţii pentru prima fază, pentru că planul de operaţii vizează doar instituirea zonei de interdicţie aeriană. Nu s-a trecut la planificarea etapei a doua", a continuat Traian Băsescu.

Tot duminică, preşedintele Băsescu a afirmat, la RTV, că ambasadorul României la NATO, Sorin Ducaru, are "un mandat foarte precis cu privire la poziţia în interiorul Alianţei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici