Şedinţă CSAT la ora 14.00. Atentatul din Bulgaria şi situaţia Hidroelectrica, pe ordinea de zi

Atentatul terorist din Bulgaria şi situaţia juridică şi economică a Hidroelectrica sunt subiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei CSAT care are loc joi, la ora 14.00, conform anunţului făcut de Administraţia prezidenţială.

Urmărește
730 afișări
Imaginea articolului Şedinţă CSAT la ora 14.00. Atentatul din Bulgaria şi situaţia Hidroelectrica, pe ordinea de zi

Şedinţă CSAT la ora 14.00. Atentatul din Bulgaria şi situaţia Hidroelectrica, pe ordinea de zi

Şedinţa CSAT care are pe ordinea de zi atentatul din Bulgaria şi situaţia Hidroelectrica a început, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui interimar, Crin Antonescu.

La şedinţa CSAT mai participă premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, ministrul de Externe, Andrei Marga, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, vicepremierul Florin Georgescu, şeful SRI, George Maior, şeful SIE, Teodor Meleşcanu, şeful statului major, Ştefan Dănilă, precum şi secretarul CSAT Ion Oprişor.

Totodată, la şedinţa CSAT ia parte inclusiv consilierul prezidenţial pe securitate naţională, Iulian Fota.

La finalul şedinţei CSAT, preşedintele interimar Crin Antonescu va susţine o declaraţie de presă.

Ordinea de zi a şedinţei CSAT cuprinde două puncte: "implicaţiile asupra situaţiei de profil antiterorist din România a atentatului terorist de la Burgas, Bulgaria" şi "notă privind situaţia juridică şi economică a Societăţii Comerciale Hidroelectrica SA".

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri seară, că a discutat cu preşedintele interimar Crin Antonescu despre explozia de la aeroportul din Burgas  (Bulgaria) şi că este posibil ca CSAT să se reunească în şedinţă, deoarece este vorba de o problemă de siguranţă naţională aflată în apropiere de România.

Joi, premierul a spus, pe Autostrada Soarelui, că la CSAT se va discuta despre tragedia de la Burgas şi despre măsurile pe care România trebuie să le ia, existând anumite proceduri în astfel de situaţii.

"Aşa e există proceduri, iar cei care au atribuţii legale în acest sens le-au început deja", a spus Ponta.

SRI menţine nivelul "precaut" de alertă teroristă în România.

Opt persoane au fost ucise, iar 37 rănite în urma unui atac terorist comis miercuri la aeroportul din Burgas, când un autocar care transporta turişti israelieni către staţiunea Sunny Beach a explodat.

Comisia Europeană a ajuns la concluzia preliminară că două contracte bilaterale încheiate între Hidroelectrica şi ArcelorMittal Galaţi constituie, probabil, ajutor de stat ilegal şi a început procedura oficială de investigare.

Potrivit primelor concluzii, Hidroelectrica a acceptat preţurile propuse de ArcelorMittal Galaţi, pe piaţa OPCOM, deşi existau oferte concurente la preţuri similare sau mai ridicate, ceea ce se constituie în pierdere de venituri pentru stat. În plus, Comisia a constatat că ArcelorMittal Galaţi nu a achiziţionat energia doar în vederea consumului propriu, ci şi pentru furnizare către celelalte companii deţinute de grup în România.

Investigaţia se referă la două contracte, încheiate în decembrie 2009 şi decembrie 2010 între ArcelorMittal Galaţi şi Hidroelectrica, care vizau furnizarea de energie în 2010, respectiv 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici