Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi secretarul general al acestui for legislativ, Gheorghe Barbu, au avut, miercuri, o primă întâlnire cu reprezentanţii firmei PricewaterhouseCoopers România, în acest sens, discuţiile vizând identificarea obiectivelor raportului.
„Am avut o întâlnire cu firma PricewaterhouseCoopers, firmă care a acceptat, în urma unui proiect iniţiat de doamna deputat Mihaela Stoica şi susţinut de grupul parlamentar PDL, adoptat de Biroul Permanent al Camerei, să propună o serie de recomandări în urma unor evaluări care să vizeze eficientizarea activităţii administrative a Camerei”, a spus Roberta Anastase.
Preşedintele Camerei a ţinut să sublinieze că acest proiect nu este unul de evaluare a resurselor umane şi că acesta nu a demarat încă.
„Au avut loc discuţii preliminare pentru definirea obiectivelor şi a strategiei pentru că vorbim de o instituţie cu un profil aparte, care îngemănează zona politică cu cea administrativă şi le mulţumesc pentru că îl fac gratuit pentru Cameră. Recomandările care vor reieşi vor fi prezentate Biroului Permanent, care ia deciziile”, a spus Anastase.
La rândul său, Dinu Bumbăcea, Partner – Advisory Services Leader PricewaterhouseCoopers România, a precizat că obiectivele proiectului ţin de identificarea oportunităţilor de eficientizare a proceselor operaţionale şi financiare din Cameră, întrucât acest for legislativ trebuie să fie condus pe anumite criterii de eficienţă, ca şi orice instituţie privată.
Bumbăcea a precizat că firma sa va elabora acest raport pro bono pentru că doreşte să îşi pună la dispoziţie experienţa acumulată în sectorul privat.
„După cunoştinţa noastră, este primul proiect pentru o astfel de analiză de eficientizare într-o instituţie publică şi am vrut să fim alături de instituţia care a avut această iniţiativă”, a spus reprezentantul PricewaterhouseCoopers România.
El a mai arătat că raportul va fi definitivat în luna mai.
Secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a precizat că, faţă de anul 2008, bugetul Camerei a scăzut cu 25% per total şi cu 23% la cheltuieli de personal, el arătând că un punct de vedere extern asupra modului de organizare este binevenit.