Şedinţa Senatului a fost suspendată din lipsă de cvorum

Şedinţa Senatului a fost suspendată, miercuri, înainte de ora prevăzută în program, după ce preşedintele acestei Camere, Vasile Blaga, a constat, în urma unui vot, că nu mai exista cvorumul de lucru necesar.

Urmărește
79 afișări
Imaginea articolului Şedinţa Senatului a fost suspendată din lipsă de cvorum

Şedinţa Senatului a fost suspendată din lipsă de cvorum (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Din nou nu avem cvorum. Vă rog să votaţi pentru ca să nu fiu obligat să întrerup şedinţa", a spus Blaga, după ce au fost înregistrate numai 52 de voturi pentru transmiterea la Camera Deputaţilor, ca primă Cameră sesizată, a unor iniţiative legislative.

În replică, senatorul PSD Doina Silistru a spus că, în pofida votului dat, cvorumul de şedinţă a fost deja constatat la începutul şedinţei de plen.

"Având în vedere faptul că s-a constatat cvorumul de şedinţă, chiar dacă sunt 52 de voturi «pentru» se poate considera că a fost adoptată", a susţinut aceasta.

Punctul său de vedere nu a fost însuşit, însă, de Vasile Blaga, care a suspendat şedinţa.

"Acest lucru n-a fost valabil până nu aţi avut majoritate în Senat şi nu are valabilitate nici după aceea. Trebuie să avem cvorum la fiecare vot. Aşa am procedat de când sunt preşedinte al Senatului şi am respectat cu sfinţenie acest lucru", a relicat senatorul democrat-liberal.

La începutul şedinţei de miercuri şi-au anunţat prezenţa un număr de 82 de parlamentari, existenţa cvorumului de lucru fiind confirmată şi după ce a fost făcut apelul nominal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici