Şef CJ Cluj: Sunt de acord să rămână opt regiuni, dar e nevoie de criterii clare la constituirea lor

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a declarat, luni, că este de acord cu reorganizarea administrativ-teritorială care presupune împărţirea României în opt regiuni, dar a adăugat că este nevoie de criterii obiective care să stea la baza constituirii acestora.

Urmărește
9 afișări

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe (PDL), a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că România va avea numai de câştigat dacă face, cât mai urgent, o reorganizare administrativ-teritorială.

"Că vor fi opt regiuni, că vor rămâne 14 judeţe, cum era în proiectul Preşedinţiei, important e să se facă această reorganizare administrativ-teritorială. Cu cât se face mai repede, cu atât România va avea de câştigat. Sunt de acord şi cu cele opt regiuni, dar trebuie să fie stabilite criterii obiective care să stea la baza constituirii acestora, în funcţie de populaţie, de infrastructura care leagă judeţele", a spus Tişe.

Potrivit acestuia, orice proiect de reorganizare administrativ-teritorială va întâmpina o opoziţie din partea unor primari şi preşedinţi de consilii judeţene, astfel încât este nevoie de explicarea avantajelor acestui proiect prin prisma facilităţii absorbţiei fondurilor europene.

"Nu contează că noilor structuri le va zice regiuni, cantoane ca în Elveţia sau voievodate ca în Polonia, important e să se facă. Şi să se explice că reorganizarea aduce fonduri europene", a spus preşedintele CJ Cluj.

Luni dimineaţă, BPN al PDL a mandatat conducerea partidului să discute cu partenerii din coaliţie pentru elaborarea unui proiect de act normativ pentru reorganizarea administrativ-teritorială a ţării, după cum a anunţat Gheorghe Flutur.

Surse din partid susţin că intenţia conducerii PDL este ca Guvernul să definitiveze chiar în această săptămână proiectul privind reorganizarea administrativă a ţării.

Dacă legea va fi adoptată în varianta susţinută de Traian Băsescu şi de PDL, România va avea opt regiuni, care se vor numi tot "judeţe". Totodată, vor fi desfiinţate actualele consilii judeţene şi prefecturi, întrucât va exista doar o structură administrativă pe judeţ, au relatat sursele citate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici