Şeful Gărzii Financiare Arad a refuzat propunerea de a fi prefect al judeţului

Şeful Gărzii Financiare Arad, Sorin Cirţi, a refuzat propunerea de a devenit prefect al judeţului, afirmând că nu doreşte să părăsească instituţia în care lucrează în prezent, astfel că USL a propus Guvernului o altă persoană - Cosmin Pribac, inspector în cadrul Prefecturii.

Urmărește
44 afișări

Şeful Gărzii Financiare Arad, Sorin Cirţi, arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că nu va accepta propunerea de a deveni prefect, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sunt onorat că am fost propus şi că numele meu a fost luat în considerare pentru ocuparea unei funcţii deosebit de importante pentru Guvernul României şi pentru cetăţenii judeţului Arad. Cu toate acestea, eu am ales o carieră în cadrul Gărzii Financiare şi nu doresc să o abandonez. Conform Legii nr. 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici, ocuparea funcţiei de prefect presupune să părăsesc definitiv, prin demisie, instituţia la care lucrez acum", arată Sorin Cirţi în comunicat.

Surse din cadrul USL Arad afirmă că noua propunere pentru funcţia de prefect este un inspector de specialitate din cadrul Prefecurii, Cosmin Pribac.

În condiţiile în care USL a schimbat propunerea de prefect, în cadrul alianţei politice se poartă noi discuţii şi pentru funcţia de subprefect. Propunerea iniţială a fost Petru Haş, fost director al Finanţelor Publice Arad, însă surse din USL afirmă că ar putea fi propus preşedintele PC Arad, Mircea Purcaru.

Judeţul Arad are un singur subprefect, începând din 2010, de când fostul guvern condus de Emil Boc a impus reducerea cheltuielilor în prefecturi, astfel că unul din cele două posturi a fost desfiinţat.

Anterior, surse din cadrul USL Arad afirmau că PSD şi PNL au căzut de acord să îl susţină pe Sorin Cirţi pentru postul de prefect, acesta fiind comisar şef al Gărzii Financiare Arad. Pentru postul de subprefect fusese propus Petru Haş, care în trecut a ocupat funcţia de director al Finanţelor Publice Arad.

Guvernul a decis în şedinţa de marţi schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UDMR, după ce proiectele de hotărâri care operează aceste modificări au fost incluse pe agenda primei reuniuni a noului Cabinet, au declarat surse oficiale.

Premierul Victor Ponta declara, săptămâna trecută, că secretarii de stat şi prefecţii vor fi schimbaţi, pentru că lucrează cu Guvernul şi îl reprezintă, el precizând că schimbările politice se vor opri la acest nivel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici