- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.01.2019, 15:07)
- Catalina Iordache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful PMP spune care a fost „singurul om politic care a avut curajul să-i aşeze pe securişti unde le este locul”
Liderul PMP, Eugen Tomac, susţine că Traian Băsescu a fost singurul om politic care ”a avut curajul să-i aşeze pe securişti şi torţionari acolo unde le este locul în istorie”, în contextul în care Dacian Cioloş a fost acuzat că a colaborat cu lucrători ai fostei Securităţi pentru înfiinţarea PLUS.
Urmărește
2202 afișări
Şeful PMP spune care a fost „singurul om politic care a avut curajul să-i aşeze pe securişti unde le este locul”
„Adevărul este că un singur om politic a avut curajul să-i aşeze pe securişti şi torţionari acolo unde le este locul în istorie. Preşedintele Băsescu este cel care a condamnat comunismul şi l-a declarat regim criminal, instalat şi menţinut prin teroare. Toţi cei care au slujit sistemul de opresiune sunt vinovaţi pentru ceea ce s-a întâmplat rău în România până la căderea comunismului. Traian Băsescu este singurul politician care, în mod cinstit, a vrut să scoată societatea românească de sub influenţa ascunsă a foştilor servitori ai regimului criminal”, a scris pe Facebook deputatul Eugen Tomac.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Preşedintele PMP a transmis că electoratul anti-PSD urmăreşte „ce opinii mai apar despre politicienii vechi care pozează în politicieni noi, despre securiştii buni şi cei răi”, în timp ce „guvernul de marionete lucrează din greu la albirea lui Dragnea”.
Deputatul susţine că subiectul comunismului a fost abandonat, iar proiectele legislative pe acre le-a iniţiat în acest sens au fost respinse.
„Am abandonat prea uşor acest subiect şi nu s-a făcut dreptate pentru perioada cea mai neagră din istoria noastră recentă, când oamenii au fost omorâţi cu brutalitate doar pentru că gândeau altfel decât cei care au confiscat statul. Am depus de două ori o lege pentru înfiinţarea, la Bucureşti, a unui muzeu al victimelor regimului comunist, dar iniţiativa mea a fost respinsă în bloc de toate partidele politice. Aceasta este o dovadă de necontestat că slujitorii respectivului regim au rămas cuplaţi la agenda publică şi că societatea românească nu este încă pregătită să-i omagieze, aşa cum se cuvine, pe cei care şi-au susţinut, cu preţul vieţii, convingerile care nu urmăreau linia dictată de Partidul Comunist Român”, a adăugat Tomac.
Declaraţiile preşedintelui PMP sunt făcute în contextul în care fostul premier tehnocrat, Dacian Cioloş, a fost acuzat că a colaborat cu lucrători ai fostei Securităţi. Istoricul Marius Oprea a spus că „eminenţa cenuşie” din spatele PLUS, unul din fondatorii partidului, este fiul unui anchetator al Securităţii.
Dacian Cioloş a spus, într-un interviu, că se poate demonstra că oricine a avut cel puţin o legătură cu Securitatea. Totodată, fostul premier a recunoscut că sora sa lucrează la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, fosta unitate "Doi şi-un sfert" din Ministerul de Interne.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Fiica lui Vadim Tudor critică alianţa PRM cu PRU, formaţiunea înfiinţată de Sebastian Ghiţă: Nu lăsaţi partidul pe mâinile unor trădători
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe