Şeful SMFT: Militarii au un moral bun,ar fi nepotrivit ca în perioadă de criză să fie un moral maxim

Militarii din cadrul Forţelor terestre au un moral corespunzător, aflat la nivelul 8 pe o scară de la 1 la 10, a declarat, miercuri, generalul de brigadă Ariton Ioniţă, şeful SMFT, adăugând că, de altfel, ar fi nepotrivit ca într-o situaţie de criză moralul să fie unul maxim.

5 afișări

Deputatul PDL Costică Canacheu, preşedintele Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a declarat, miercuri, la finalul audierii conducerii SMFT, că moralul trupelor este "la nivelul de bine, nu foarte bine".

Şeful SMFT, generalul de brigadă Ariton Ioniţă, a ţinut însă să precizeze că "oamenii nu sunt nemulţumiţi" în Armată.

"Moralul este bun. Un moral la nivelul de bun este un moral corespunzător. Adică pe o scară de la 1 la 10 este la nivelul 8", a spus el.

Ioniţă a adăugat că , de altfel, "ar fi nepotrivit ca într-o situaţie de criză moralul să fie de nivel maxim".

"Bineînţeles că sunt probleme, aşa cum sunt probleme peste tot în societatea românească, însă la ora actuală armata oferă un loc de muncă sigur şi asta are o influenţă pozitivă asupra moralului oamenilor", a mai spus el.

"Contăm că în viitor colaborarea dintre comisiile parlamentare şi SMFT va conduce la creşterea acestui calificativ la foarte bine", a adăugat Canacheu.

Conducerea Forţelor Terestre a fost audiată, marţi, timp de 90 de minute în Comisia de aApărare a Camerei. În continuare, deputaţii audiază conducerea SFA, timpul alocat fiind de asemenea de 90 de minute.

Deputaţii din Comisia de Apărare vor audia, săptămâna viitoare, conducerea Statului Major a Forţelor Navale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici