- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful UDMR Arad crede că protocolul UDMR-USL din Bihor e statutar, dar poate avea consecinţe nefaste
Liderul UDMR Arad, Kiraly Andras, spune că semnarea protocolului UDMR-USL Bihor respectă statutul Uniunii, care "oferă o anumită autonomie organizaţiilor judeţene", dar "vine într-un moment nepotrivit, înainte de Congres, şi poate avea consecinţe nefaste asupra colaborării UDMR-PDL din alte judeţe".
Kiraly Andras, care este şi secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că semnarea protocolului UDMR-USL din Bihor arată că "există probleme de colaborare cu PDL în unele judeţe".
"La Bihor exista o problemă în colaborarea cu PDL, pentru că acolo este o altă majoritate politică, dar probleme avem şi în alte judeţe, cum este Satu Mare. Acest demers al colegilor din Bihor este un mesaj din care poate învăţa ceva partenerul de guvernare. Există probleme de colaborare cu PDL în unele judeţe tocmai pentru că încă nu avem un protocol semnat nici la nivel naţional", a spus Kiraly Andras.
El a adăugat că demersul UDMR Bihor este statutar, pentru că "statutul Uniunii oferă o anumită autonomie organizaţiilor judeţene".
"Totuşi, vine (protocolul - n.r.) într-un moment nepotrivit, înainte de Congres, şi poate avea consecinţe nefaste asupra colaborării UDMR-PDL din alte judeţe. Acest partizanat se poate răsfrânge asupra relaţiilor bune care există cu partenerii de guvernare în unele comunităţi locale. Sper ca toate problemele să fie luate în considerare la semnarea protocolului naţional dintre UDMR şi PDL", a spus Kiraly Andras.
Preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss, şi liderii USL din judeţ au semnat, joi, un protocol de colaborare cu o valabilitate până în anul 2016, prin care se obligă să formeze majorităţi în toate consiliile locale din judeţ şi să susţină în plan naţional parteneriatul început la Oradea.
Liderii celor patru partide au afirmat că la baza protocolului stau bunele relaţii dintre UDMR şi PNL Bihor începute în timpul guvernării Tăriceanu, când liberalii bihoreni au susţinut proiectele administraţiei judeţene şi municipale din Oradea, chiar dacă nu aveau niciun reprezentant în conducerea acestora.
Părţile semnatare, USL Bihor şi UDMR Bihor, au convenit pentru adoptarea unor direcţii de acţiune pentru "asigurarea unei administraţii eficiente şi responsabile", pentru "sprijinirea eficace a intereselor majore ale judeţului Bihor", pentru "susţinerea bunei convieţuiri interetnice şi interconfesionale" şi pentru "respectarea şi promovarea valorilor autentice morale, culturale, educaţionale şi profesionale".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO