Senat: AVAS va avea posibilitatea valorificării creanţelor proprii

Senatorii au adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care se separă bugetul AVAS de cel al Secretariatului General al Guvernului, astfel că AVAS va avea posibilitatea să valorifice creanţele proprii.

7 afișări

OUG 41/2011 privind unele măsuri de reorganizare a AVAS şi pentru executarea obligaţiilor de plată ale instituţiilor publice stabilite prin titluri executorii a fost adoptată de Senat cu 41 voturi "pentru", 32 "împotrivă" şi două abţineri.

În prezent, bugetul SGG asigură exclusiv cheltuilele de personal ale AVAS, în timp ce cheltuielile aferente valorificării unor sume, precum şi reprezentării în cadrul unor procese, inclusiv la CEDO, sunt prevăzute prin buget distinct, aprobat prin hotărâre de Guvern.

OUG dă dreptul AVAS să valorifice creanţele proprii rezultate din activitatea proprie, iar preşedintele AVAS devine ordonator principal de credite atât pentru cheltuielile care se asigură de la bugetul de stat, cât şi pentru bugetul de venituri şi cheltuieli aferent activităţii de privatizare şi valorificare a activelor statului.

Ordonanţa va fi trimisă spre dezbatere şi Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici