Senat: PSD anunţă că va vota împotriva Ordonanţei privind pensiile din sistemul de apărare

Senatorii PSD au anunţat, miercuri, în plen, că vor vota împotriva Ordonanţei care stabileşte măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Urmărește
4 afișări

Ordonanţa, care a primit un raport de respingere de la Comisia juridică şi Comisia pentru muncă, urmează să primească un vot final luni.

În cadrul dezbaterilor, senatorul PSD Elena Mitrea a arătat că actul normativ încalcă principiul neretroactivităţii şi dreptul de proprietate.

Ea arătat că sute de pensionari din sistem au cerut suspendarea acestei Ordonanţe la curţile de apel, care este, în fapt, Hotărârea de Guvern care a avut acelaşi obiect, într-o "formă mascată".

Mitrea a spus că PSD nu va susţine adoptarea unui astfel de act normativ.

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a susţinut că acest sistem de recalculare a pensiilor este "o aiureală" şi nu rezolvă problemele din sistemul public de pensii.

El a criticat faptul că Executivul a apelat la o "şmecherie" pentru e ocoli decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care a decis suspendarea aplicării hotărârii de guvern, respectiv a întregului proces de recalculare a pensiilor.

Proiectul de lege de adoptare a Ordonanţei, care are caracter organic, va fi votat de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici