Senator PSD:Lincu folosit ca o unealtă împotriva lui Blaga de "laboratoarele de la Cotroceni"

Senatorul PSD de Suceava Gavril Mîrza a declarat, joi, că "laboratoarele de la Cotroceni" au folosit "figura sinistră a lui Lincu" ca o unealtă împotriva lui Vasile Blaga, pentru că dacă fostul ministru de Interne ar ajunge preşedinte al PDL, Traian Băsescu ar pierde controlul formaţiunii.

Urmărește
4 afișări

Mîrza a spus într-o conferinţă de presă că lupta între clanurile din PDL a fost declanşată odată cu acţiunile de combatere a corupţiei din vămi. "Acţiunea din vămi nu a început din grija statului pentru înlăturarea flagelului, ci a început odată cu lupta pentru putere în PDL", a spus senatorul PSD.

El a adăugat că îl compătimeşte pe Emil Boc şi îi sugerează să se retragă cât mai repede la Răchiţele sau să-i ceară preşedintelui să-l numească într-o funcţie la o ambasadă dintr-o ţară uitată de lume.

Mîrza a mai declarat că lupta din PDL în perioada următoare este interesantă şi că a constatat că "laboratoarele de la Cotroceni" s-au folosit de "figura sinistră a lui Lincu" ca o unealtă împotriva lui Vasile Blaga.

"Dacă ajunge Vasile Blaga preşedinte al PDL există temerea că va fi scăpat PDL din mâna preşedintelui Traian Băsescu", a spus Mîrza.

El a mai arătat că PDL se dovedeşte a fi un partid iresponsabil pentru că pune interesele de grup înaintea intereselor poporului. "E momentul ca Boc şi PDL să plece din fruntea guvernării. Ţara ar merge mai bine necondusă decât încurcată de un asemenea Guvern", a spus Mîrza.

Liderul "Pro Lex" Vasile Lincu a declarat, miercuri, că Regina, adică beneficiarul final al corupţiei din vămi, este PDL, de fapt mai multe persoane, el făcând acuzaţii privind numirea lui Vasile Blaga ca director la Direcţia Vamală Oradea şi spunând că Blaga a intrat fraudulos în ANV.

Potrivit lui Lincu, beneficiarul final, adică regina, conform schemei de şah privind corupţia din vămi, este PDL, el menţionând că este vorba de "mai multe persoane".

"Regina este beneficiarul final, adică mai multe persoane care au decis în fapt. Beneficiarul final este reprezentat de acele persoane care pot decide în fapt numirea unor şefi de vamă. Cei care decid în fapt nu sunt aceiaşi care decid şi în drept", a spus Lincu, care a refuzat să dea nume spunând că nu poate face acest lucru în lipsa unor probe de genul unor înregistrări.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că se uită în ochii fiecărui român şi spune că niciodată nu a fost şi nu va fi implicat în activităţi ilegale, el susţinând şi că toate acuzaţiile de asociere a partidului cu fapte de corupţie sunt "minciuni".

Blaga a precizat, într-o declaraţie susţinută la sediul central al partidului, că "PDL respinge cu tărie asocierea sa cu orice faptă de corupţie din vamă sau din altă instituţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici