Senatorii au amânat până luni dezbaterea propriului Regulament

Senatorii au decis, miercuri, să amâne până luni dezbaterea propunerilor de modificare a Regulamentului acestei Camere adoptate de Comisia pentru Regulament.

Urmărește
2 afișări

Senatorii au hotărât, cu 81 de voturi "pentru", retrimiterea la comisie a raportului prin care se propun o serie de modificări, dintre care multe vizează punerea de acord a prevederilor Regulamentului cu deciziile Curţii Constituţionale, astfel ca acestea să fie discutate şi de liderii de grup.

Solicitarea a fost făcută de către senatorul PSD Miron Mitrea care i-a reproşat preşedintelui comisiei, Dumitru Constantin, că nu le-a pus la timp la dispoziţie senatorilor raportul de modificare a Regulamentului.

Pentru returnarea documentului la comisie s-a pronunţat şi liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, astfel încât modificările preconizate să poată fi discutate şi la nivelul liderilor. El a arătat că raportul comisiei, care a fost depus la casetele senatorilor, nu poate să reprezinte "o bază de discuţie", deoarece nu are forma unui raport propriu-zis, ci conţine doar o serie de "tăieturi" şi "adnotări".

Haşotti a propus, pe de altă parte, ca senatorii să poată propune amendamente în plen în afara amendamentelor propuse în raport de membrii comisiei pentru Regulament, el susţinând că trebuie să se facă o analiză mai profundă asupra textelor.

Senatorul UDMR Verestoy Attila şi liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, au fost de acord cu retrimiterea raportului la comisie, ultimul declarându-se, însă, împotrivă ca senatorii să poată depune amendamente în plen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici