Senatorii Comisiei juridice: Şi ANI şi CNI sunt în culpă în cazul Brădişeanu

Comisia juridică a Senatului apreciază, într-o notă adresată conducerii acestui for, că atât Consiliul Naţional de Integritate cât şi Agenţia Naţională de Integritate sunt în culpă în privinţa "incidentului regretabil" care a avut loc între personalul ANI şi membrii CNI în cazul Brădişteanu.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Senatorii Comisiei juridice: Şi ANI şi CNI sunt în culpă în cazul Brădişeanu

Şerban Brădişteanu (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit documentului transmis Biroului Permanent al Senatului de Comisia juridică, Alice Drăghici, membru în Consiliul Naţional de Integritate, avocat într-o cauză penală aflată pe rolul Tribunalului Bucureşti, a intervenit la inspectorul de integritate ca, potrivit Legii ANI, să suspende procedura disciplinară, respectiv de verificare a averii lui Şerban Brădişteanu, pe care îl reprezintă, până la definitivarea dosarului penal.

În adresa transmisă conducerii Senatului, preşdintele Comisiei juridice, senatorul PNL Norica Nicolai, informează că, în urma acestei intervenţii, secretarul general al ANI, Horia Georgescu, "a ridicat problema unui conflict de interese, ceea ce a condus la un incident regretabil între între personalul ANI şi membrii Consiliului Naţionale de Integritate".

"Comisia juridică, ascultând părţile implicate, le-a recomandat să respecte prevederile legale privind atribuţiile şi competenţelor membrilor CNI şi ale personalului ANI, ambele structuri fiind în culpă, pentru a nu risca să îşi piardă autoritatea", au fost concluziile Comisiei juridice la sesizarea făcută de CNI.

În 24 septembrie, Consiliul Naţional de Integritate (CNI) a anunţat că a transmis Senatului documentele referitoare la incidentul dintre conducerea ANI şi Alice Drăghici, membru al Consiliului, şi că se delimitează de orice manifestări ce împiedică funcţionarea Agenţiei.

CNI a decis, în 22 septembrie, să trimită la Senat sesizarea preşedintelui ANI în legătură cu imixtiunea avocatului Alice Drăghici, membru al CNI, în activitatea inspectorilor de integritate. Decizia a fost luată cu 11 voturi "pentru", două "împotrivă" şi două abţineri.

Avocatul Alice Drăghici le-a cerut inspectorilor Agenţiei Naţionale de Integritate să oprească procedura de verificare declanşată în cazul medicului Şerban Brădişteanu, pe care îl apără în procesul de corupţie intentat doctorului de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Mai mult, Drăghici a ameninţat conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), cerându-le şefilor să "stea cuminţi" pentru a se "feri de rele", au susţinut, la începutul lunii septembrie, surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici