- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatorii jurişti au termen trei săptămâni pentru rapoartele în cazurile Şereş şi Păcuraru
Comisia juridică a Senatului va elabora, în termen de trei săptămâni, rapoartele asupra cazurilor Şereş şi Păcuraru, prima şedinţă urmând să aibă loc miercuri, iar dosarele celor doi pot fi consultate de orice senator, care însă nu va fi lăsat singur în încăpere cu documentele respective.
Senatorii jurişti au termen trei săptămâni pentru rapoartele în cazurile Şereş şi Păcuraru
Comisia juridică a Senatului s-a reunit, marţi, într-o şedinţă preliminară începerii demersului de elaborare a rapoartelor privind avizarea începerii urmăririi penale a senatorilor Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş.
"Am stabilit regulamentul de abordare a acestui demers de cercetare pe care Senatul îl face. Şedinţele nu vor fi publice, iar membrii comisiei s-au angajat să respecte reguli stricte de confidenţialitate", a precizat preşedintele Comisiei, Norica Nicolai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Ea a arătat că prima reuniune pe tema rapoartelor în cazurile Păcuraru şi Şereş va avea loc miercuri, la ora 11.00, după şedinţa obişnuită a Comisiei juridice, în care se vor dezbate legile înscrise pe ordinea de zi.
Potrivit senatorului PNL, pentru elaborarea rapoartelor, membrii comisiei au estimat un termen de trei săptămâni, pe care îl consideră "absolut rezonabil", dat fiind faptul că dosarul Şereş are şapte volume, cuprinzând câteva mii de pagini, "iar în aceleaşi condiţii este şi dosarul Păcuraru".
Norica Nicolai a completat, însă, că rapoartele vor fi făcute publice după ce vor fi adoptate prin vot secret de către comisie. "Până atunci, niciunul dintre membrii comisiei nu va face niciun fel de declaraţii în legătură cu ceea ce conţin cauzele", a precizat ea.
Întrebată dacă la dosare pot avea acces şi ceilalţi senatori care nu sunt membri ai Comisiei juridice, Nicolai a răspuns: "Poate avea acces strict controlat la toate documentele, niciodată nu va fi lăsat singur şi va respecta aceleaşi reguli de confidenţialitate ca şi noi".
Ea a mai spus că membrii comisiei vor decide, după ce vor analiza documentele celor două cazuri, dacă Păcuraru şi Şereş îşi vor putea vedea dosarele şi dacă se impune audierea celor doi.
Norica Nicolai a precizat că nu se vor face copii după documente, fiecare membru al comisiei urmând să aibă acces la dosarele predate de Parchet numai în timpul şedinţelor comisiei "şi niciodată doar o singură persoană în sală".
"Dosarele se află într-un fişier, sigilate, numerotate, inventariate", a spus preşedintele comisiei, care a adăugat că acest for parlamentar nu va audia eventuali martori şi nu va administra probe în cele două cazuri.
"Suntem sesizaţi cu o cauză de către Parchet, vom lua act de materialele prezente în dosare", a conchis ea.
DNA a cerut Senatului aviz pentru declanşarea urmăririi penale împotriva ministrului Municii, Paul Păcuraru, iar Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut tot acestui for legislativ aviz pentru declanşarea urmăririi penale împotriva lui Codruţ Şereş, fost ministru al Economiei, în două dosare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO