Senatorii nu au reuşit să adopte un proiect de lege privind zilierii

Senatul a nu a reuşit să ia o decizie, luni, în privinţa unui proiect de lege privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurată de zilieri, iniţiat de Guvern, una dintre priorităţile legislative ale Executivului, neînregistrându-se numărul necesar de voturi pentru adoptare.

Urmărește
1 afișare

"Prin prezentul act normativ se are în vedere reglementarea activităţilor ocazionale desfăşurate de către zilieri pentru diferiţi beneficiari de lucrări. De asemenea, acest proiect vizează flexibilizarea şi simplificarea procedurilor de angajare în cazul lucrătorilor zilieri pentru anumite activităţi exclusiv necalificate, în domeniin limitativ prevăzute de lege, dar şi reducerea cazurilor de muncă fără forme legale şi nefiscalizată. (...) Comisia a hotărât , cu majoritate de voturi să adopte raport de respingere. Votul comisiei este fundamentat pe faptul că proiectul de lege va fi greu de aplicat şi că măsurile impuse nu vor elimina munca la negru", se arată în raportul Comisiei pentru muncă, familie şi proptecţie socială din Senat.

Potrivit proiectul de lege, din activitatea prestată de zilieri nu se datorează contribuţiile la asigurări sociale, dar se impozita venitul.

Raportul de respingere a primit 48 de voturi "împotrivă", 41 "perntru" şi o abţinere, în timp ce proiectul de lege a primit 48 voturi "favorabile" şi 41 "împotrivă", numărul minim de voturi pentru a se lua o decizie fiind de 69, în contextul în care este proiect de lege organică.

Senatul a fost primă Cameră sesizată, decizia urmând a fi luată de Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici