- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (25.02.2014, 16:48)
- Eliana Radulescu
Senatorii PNL, vot pe linie marţi alături de opoziţie, inclusiv la proiecte pe care le iniţiaseră
Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a votat, marţi, alături de opoziţie, împreună cu ceilalţi senatori liberali, inclusiv pentru respingerea unei iniţiative al cărui cosemnatar este, respectiv propunerea legislativă care permite partidelor să se finanţeze şi din împrumuturi.
Urmărește
666 afișări
Senatorii PNL, vot pe linie marţi alături de opoziţie, inclusiv la proiecte pe care le iniţiaseră (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, care a fost respinsă prin votul liberalilor, era iniţiată de liderii grupurilor parlamentare ale PSD din Camera Deputaţilor şi Senat, Marian Neacşu şi Ilie Sârbu, de liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, fostul lider al deputaţilor PNL Andrei Gerea, alături de deputatul PSD Mircea Drăghici.
În şedinţa de marţi, un număr de 35 de senatori liberali, inclusiv liderul acestora, Puiu Haşotti, au votat pentru respingerea propunerii, acestora alăturându-li-se toţi senatorii PDL şi senatorul PC Tudor Barbu.
De asemenea, împotrivă au votat senatorii Ioan Iovescu, Andrei Volosevici, Mihai Rogojan şi Valer Marian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Nicuşor Dan şi-a lansat site-ul de campanie şi cere donaţii: „Ţinta pentru aceste alegeri este 2 milioane de euro” / Dan: Vă propun o Românie onestă, în care să reconstruim instituţiile statului
-
Ciolacu: "Aşa ceva este aberant şi revoltător. Trebuie ca toţi să înţeleagă că România nu mai este sat fără câini"
-
Lovitură primită de suveraniştii români. Partidul Dianei Şoşoacă a pierdut azi mai mulţi parlamentari
Parlamentarul liberal Victor Ciorbea s-a abţinut de la vot, la fel ca şi senatoarea PC Cristiana Anghel.
Pentru adoptarea acestei iniţiative legislative au votat toţi cei 65 de senatori PSD prezenţi, respectiv cei patru senatori UDMR aflaţi în sală, trei dintre cei cinci senatori PC, senatorul Sorin Ilieşiu şi senatorul PNL Iulian Dumitrescu.
Iniţiativa legislativă, care are caracter organic, a întrunit doar 74 de voturi "pentru" din cele 86 necesare, 51 de voturi "împotrivă" şi două abţineri.
Şi proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă propus de Guvern, de asemenea cu caracter organic, a căzut la vot, cu doar 71 de voturi "pentru", înregistrându-se 63 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri.
Împotriva proiectului s-au exprimat prin vot un număr de 40 de senatori PNL din cei 42 care au participat la şedinţă, printre care şi liderul grupului senatorilor liberali, Puiu Haşotti. Din grupul liberal s-a abţinut de la vot senatorul Victor Ciorbea, la fel ca şi senatoarea PC Cristiana Anghel.
Pentru respingerea proiectului au votat, de asemenea, toţi cei 18 senatori PDL, senatorul PC Tudor Barbu, precum şi senatorii Liviu Volosevici, Ciprian Rogojan şi Valer Marian.
Au votat pentru adoptare un număr de 65 de senatori PSD, iar social-democratul Augustin Mitu a votat "împotrivă" Acestora li s-au adăugat cei trei senatori UDMR prezenţi, doi senatori PC şi senatorul Sorin Ilieşiu.
Liberalii au contribuit prin votul lor şi la respingerea unei iniţiative legislative propuse de deputatul PSD Ioan Axente, prin care se viza înlăturarea stării de incompatibilitate apreciate de ANI, potrivit Legii 161/2003, pentru primari şi preşedinţii consiliilor judeţene care fac parte din adunările generale ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitare.
Proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale 215/2001 a primit, anterior, raport favorabil, cu amendamente, din partea Comisiei pentru administraţie publică.
Potrivit proiectului, primarii şi preşedinţii consiliiilor judeţene ar fi urmat să fie reprezentanţii de drept ai unităţilor administrativ-teritoriale în adunarea generală a asociaţiilor de dezvoltare intercomunitare.
Prin proiect se prevedea extinderea competenţei preşedinţilor consiliilor judeţene în ceea ce priveşte numirea, sancţionarea şi eliberarea din funcţie a conducătorilor instituţiilor şi serviciilor publice de interes local.
Din 111 senatori prezenţi la dezbaterea acestui proiect, 70 au votat "pentru", dintre care 64 de la PSD, trei de la PC, doi de la PNL - Daniel Niţu şi Marius Petre Nicoară - şi Sorin Ilieşiu, iniţiativa neîntrunind cele 86 de voturi necesare pentru a fi considerată adoptată.
Împotriva proiectului au votat 14 dintre cei 24 de senatori liberali prezenţi în sală - printre care Mihaela Popa, Sebastian Grapă şi Corneliu Dobritoiu – trei dintre senatorii PDL, toţi cei patru senatori UDMR aflaţi în sală şi senatorul Valer Marian.
S-au abţinut de la vot trei senatori PNL - Dorin Păran, Victor Ciorbea şi Ioan Deneş -, un senator PDL şi senatoarea PC Cristiana Anghel.
Deşi prezenţi în sală, nu au votat la acest proiect senatorii PNL Marin Burlea, Iosif Secăşan, Mario Ovidiu Oprea şi Cătălin Boboc, acestora adăugându-li-se şase senatori PDL.
Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale şi proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă propus de Guvern, care au fost respinse marţi de Senat, urmează să fie dezbătute în Camera Deputaţilor, care este forul decizional.
În schimb, proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale 215/2001 a primit deja votul în Camera Deputaţilor, fiind respins de Senat, în calitate de Cameră decizională.
Citește pe www.zf.ro: Germania, Franţa, Polonia: 2024 a fost doar începutul unui val de distrugeri de locuri de muncă şi restructurări de personal care se va extinde în 2025
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: Senat: PNL şi PSD au votat diferit; o serie de proiecte avizate la comisii nu au putut fi aprobate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
ZODIILE protejate și favorizate de Univers, în februarie 2025. Cine sunt cei mai norocoși nativi, în ultima lună de iarnă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe