Senatorii României au datorii la bănci de milioane de euro. Cine se află pe lista celor mai mari datornici

Declaraţiile de avere relevă datoriile pe care le au la bănci senatorii din Parlamentul României. Pe lista celor mai mari datornici din Senat se numără fostul consilier onorific al premierului Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, senatorul PSD Şerban Nicolae şi senatorul PNL Florin Cîţu.

Urmărește
3155 afișări
Imaginea articolului Senatorii României au datorii la bănci de milioane de euro. Cine se află pe lista celor mai mari datornici

Senatorii României au datorii la bănci de milioane de euro. Cine se află pe lista celor mai mari datornici

Senatorii şi-au actualizat, în luna iunie, declaraţiile de avere şi cele de interese şi le-au înregistrat pe pagina de internet a instituţiei. Conform documentelor depuse, cei mai mulţi datornici la bănci sunt în grupul Partidului Social Democrat, care este şi majoritar în Parlament.

Cea mai mare sumă de bani datorată băncilor o are de achitat senatorul PSD Eugen Teodorovici, cel care este şi preşedinte al Comisiei de buget, finanţe şi bănci din Senat. Până în anul 2045, acesta are de returnat băncilor datorii în sumă totală de 845.000 euro. Senatorul are patru credite, dintre care două ipotecare.

O datorie de ordinul sutelor de mii de euro are şi social-democratul Cristian Dumitrescu. Acesta are un credit ipotecar în valoare de 260.000 de euro. La fel şi senatorii PSD Şerban Nicolae şi Ştefan Radu Oprea. Aceştia au de returnat datorii de câte 250.000 de euro fiecare, până în anul 2022, respectiv 2031.

Senatorul PSD Ionel Butunoi şi-a trecut în declaraţia de avere un credit bancar de 145.000 de euro, iar social-democratul Nicolae Marin un credit de 139.000 de euro. Un alt senator social-democrat datornic în moneda europeană este Renică Diaconescu. Acesta are de înapoiat unei bănci un împrumut în valoare de 92.000 de euro.

Foştii miniştri Robert Cazanciuc şi Titus Corlăţean au şi ei datorii bancare în valoare de câte 63.000 de euro.

Datornici la bănci sunt şi pe lista senatorilor Partidului Naţional Liberal. Cea mai mare datorie o are senatorul Florin Cîţu. Acesta are de înapoiat unei bănci suma de 303.000 de euro. Senatorul PNL Iulian Dumitrescu are datorii în valoare de 162.000 de euro, iar Iuliana Scîntei un credit de 150.000 de euro. Şi senatorul Nicoleta Pauliuc are de returnat un credit în sumă de 62.000 de euro.

Printre datornicii USR se numără Cristian Ghica, care are de achitat un credit de 150.000 de euro, precum şi Nicoleta Ramona Dinică - aproximativ 100.000 de euro.

Din partea UDMR, datornic la bancă este László-Ődőn Fejer, care are de returnat 379.000 de lei.

Dintre senatorii ALDE, Ilie Niţă are un credit de 80.000 de euro, iar Ionuţ Sibinescu o datorie de 30.000 de euro.

Dator la bănci este şi senatorul PMP Vasile Lungu. Acesta are împrumuturi bancare în valoare de 400.000 de dolari.

Din declaraţiile de avere ale senatorilor României nu lipsesc nici creditele în moneda elveţiană. Astfel, printre cei cu credite în franci elveţieni se numără Dorin Bădulescu de la PMP (220.000 franci elveţieni), senatorul PSD Ion Rotaru (154.000 franci elveţieni) şi senatorul PNL Iuliana Scîntei (270.000 de franci elveţieni).

Sunt însă şi senatori fără datorii la bănci. Între aceştia se numără preşedintele executiv al social-democraţilor, Niculae Bădălău, fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu şi ministrul Sănătăţii Florian Bodog.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici