Senatorii şi deputaţii nu vor lucra săptămâna viitoare în Parlament, având activitate în teritoriu

Senatorii şi deputaţii nu vor lucra săptămâna viitoare în Parlament, ci vor fi în teritoriu, anunţul a fost făcut, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului, arătând că noua putere are nevoie "să studieze" pentru a se pune de acord asupra priorităţilor legislative.

Urmărește
103 afișări
Imaginea articolului Senatorii şi deputaţii nu vor lucra săptămâna viitoare în Parlament, având activitate în teritoriu

Senatorii şi deputaţii nu vor lucra săptămâna viitoare în Parlament, având activitate în teritoriu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am stabilit, acum, în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, că săptămâna viitoare vom avea un Birou permanent, luni, la ora 13.30 şi activitate în teritoriu pe tot cuprinsul săptămânii. Motivul este unul simplu: avem o schimbare de Guvern, avem o schimbare de majoritate şi atunci avem nevoie să studiem, să ne punem de acord asupra priorităţilor şi asupra legislaţiei pe care o vom adopta săptămâna următoare, avem nevoie de punctul de vedere al Guvernului", a precizat Pop.

El a arătat că este important ca peste două săptămâni să nu mai existe situaţii de genul celei de marţi, când au fost retrimise la comisie o serie de proiecte de lege pentru a fi discutate după ce noul Guvern îşi va precizat punctul de vedere faţă de acestea.

"Important este ca peste două săptămâni să nu mai avem situaţii ca cea de azi, adică la tot ce discutăm să avem puncte de vedere sau avizul după caz al Guvernului. Mi se pare o chestiune de absolută normalitate", a adăugat Georgian Pop.

El a arătat că peste două săptămâni, parlamentarii majorităţii vor fi prezenţi la parlament "în proporţie de 100%".

Un număr de 19 de proiecte de lege aflate pe ordinea de zi a plenului Camerei, printre care şi OUG privind contribuţiile pensionarilor la sănătate, au fost retrimise, marţi, la comisii, la cererea USL, pe motiv că noul Guvern trebuie să-şi exprime punctul de vedere asupra acestora.

Aceste proiecte au primit termene de rediscutare în Comisii între o săptămână şi o lună.

Astfel, deputaţii au decis, prin vot, ca două cerereri de reexaminare formulate de preşedintele Traian Băsescu să fie retrimise la comisii pentru un termen de o lună.

Senatorii vor avea activitate în teritoriu toată săptămâna viitoare, potrivit deciziei luate, marţi, de conducerea acestei Camere legislative.

Anunţul a fost făcut, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului, de către chestorul Radu Berceanu (PDL).

"La propunerea liderilor grupurilor parlamentare, săptămâna viitoare, la început, vor fi câteva zile de lucru în teritoriu şi de abia după aceea se va relua activitatea",a menţionat acesta.

Berceanu a explicat că liderii au discutat între ei acest subiect şi a opinat că probabil sunt cerinţe de la grupurile parlamentare, de la deputaţi şi senatori, să aibă câteva zile în teritoriu.

El a adăugat că săptămâna viitoare senarorii nu se vor întruni în plen şi nici nu vor avea activitate în comisiile de specialitate ale Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici