- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatorul Mircea Diaconu a fost la Parchetul instanţei supreme
Senatorul liberal Mircea Diaconu a fost, marţi, la Parchetul instanţei supreme, el declarând că a venit "la o prietenă".
Senatorul Mircea Diaconu a fost la Parchetul instanţei supreme (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
Mircea Diaconu a ajuns la sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în jurul orei 11.00 şi a stat aproximativ o oră.
Întrebat de ce a venit la Parchetul instanţei supreme, Diaconu a răspuns: "Am venit la o prietenă".
Diaconu a mai spus, la ieşire, că în cazul sesizării Agenţiei Naţionale Anticorupţie privind cercetarea lui pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, în opinia sa chiar ar exista o problemă, arătând că a micşorat veniturile soţiei sale "destul de mult".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică nu l-au citat, marţi, pe Mircea Diaconu în dosarul privind sesizarea ANI.
În octombrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul instanţei supreme să-l cerceteze pentru abuz în serviciu şi conflict de interese pe Mircea Diaconu, senator şi director la Teatrul "C.I.Nottara", pentru că ar fi favorizat numirea soţiei sale în funcţia de regizor la teatru.
Potrivit ANI, în 8 august 2007, Maria Diana Diaconu, soţia lui Mircea Diaconu, în calitate de salariat al Teatrului "C.I. Nottara", a solicitat conducerii teatrului acordul cu privire la participarea, în data de 13 august 2007, la concursul pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic. Maria Diana Diaconu a fost, în perioada 19 noiembrie 2001 - 15 august2007, actor în cadrul Teatrului "C.I. Nottara".
Cererea sa a fost aprobată de către directorul Teatrului "C.I. Nottara", Mircea Diaconu, deşi nu îndeplinea condiţiile înscrise în fişa postului de regizor artistic, de minim un an experienţă în domeniul regiei, Diana Diaconu având la acea dată numai două luni de la absolvirea Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti, Secţia "Artele Spectacolului de teatru (regie de teatru)".
În cadrul concursului organizat la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a fost preşedinte al Comisiei de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic, calitate în care i-a acordat soţiei sale calificativul maxim. În 15 august 2007, Maria Diana Diaconu a fost promovată în funcţia de regizor artistic.
Beneficiul patrimonial, constând în veniturile salariale obţinut în perioada 2007 - 2010 de către Maria Diana Diaconu a fost de 83.684 de lei.
Totodată, Agenţia Naţională din Integritate a constatat printr-o decizie din 27 ianuarie 2011, că Mircea Diaconu este în incompatilbilitate din decembrie 2008, pe lângă calitatea de parlamentar acesta ocupând şi funcţia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitală.
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins ca nefondată, în 16 septembrie 2011, contestaţia lui Mircea Diaconu faţă de decizia ANI, senatorul anunţând contestarea hotărârii la instanţa supremă.
La începutul lunii decembrie 2011, senatorul Mircea Diaconu arăta, într-o scrisoare adresată preşedintelui Biroului Permanent al Senatului, că i-a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să îi aprobe încetarea delegaţiei de manager al Teatrului Nottara.
Mircea Diaconu declara atunci că demisia sa din funcţia de manager director general al Teatrului Nottara are legătură cu ancheta ANI, dar preciza că a fost de bună credinţă şi că, dacă a fost o eroare, aceasta a aparţinut Senatului.
"Dacă autoritatea Senatului, la vremea aceea, a considerat că se poate executa acest gen de combinaţie, m-am supus acelei autorităţi. Dacă altă autoritate, acum, care este justiţia, şi nu ANI, spune altceva, mă supun hotărârii judecătoreşti, adică eu am rezolvat această incompatibilitate. Am făcut, însă, recurs mai departe, la Curtea Supremă, că aş vrea să existe jurispurdenţă în domeniu. Anomalia e următoarea - am fost considerat incompatibil pentru că sunt director. Dacă aş fi fost manager, nu aş fi fost incompatibil, ori în contractul meu scria manager director general. Traduceţi şi voi starea legislativă a României, varza în care ne aflăm. Trebuie făcută o ordine, de aceea merg mai departe. Eu sunt mulţumit de hotărârea judecătorească şi sunt fericit, dacă vreţi, că am certificat de bună credinţă", a continuat senatorul PNL.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO