Senatorul PDL Georgică Severin: Votez în favoarea moţiunii de cenzură. Nu-mi asum mutările altora în plic

Pachetul de măsuri anti-criză a fost realizat "într-un laborator discret al Palatului Cotroceni şi pasat în plic Guvernului", a declarat, la RFI, senatorul PDL Georgică Severin, care şi-a reafirmat decizia de a vota moţiunea de cenzură a Opoziţiei, argumentând că nu-şi asumă "mutările altora".

22 afișări
Imaginea articolului Senatorul PDL Georgică Severin: Votez în favoarea moţiunii de cenzură. Nu-mi asum mutările altora în plic

Senatorul PDL Georgică Severin: Votez în favoarea moţiunii de cenzură. Nu-mi asum mutările altora în plic (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

VEZI AICI TEXTUL MOŢIUNII

Senatorul declară că îşi menţine decizia de a sprijini demersul PSD şi PNL.

"Să nu uităm că acest pachet de măsuri a fost decis într-un laborator discret în zona Cotroceniului şi pasat în plic Guvernului. Îmi amintesc că la întrebarea unui jurnalist, preşedintele Traian Băsescu a spus că, dacă acest pachet va eşua, vinovaţi sunt Guvernul şi cu Parlamentul. Eu sunt de acord să fiu solidar cu orice măsură pe care o cred corectă şi să mi-o asum, dar să fiu şi consultat. Nu-mi place să-mi asum mutările altora în plic, care pe urmă fug de zona răspunderii", afirmă Georgică Severin.

Parlamentarul spune că-şi asumă riscul de a fi dat afară din partid, pentru că sprijină moţiunea de cenzură.

"Eu sunt conştient că, prin decizia mea, încalc statutul partidului, dar în acelaşi timp sunt conştient că principiile de viaţă pe care mi le-am asumat întotdeauna din zona dreptei şi modul în care văd că aceste măsuri preconizate acum de Guvern sunt în bună parte corecte, dar sunt incomplete şi în această situaţie, eu nu cred că ele îi vor ajuta pe cetăţenii României, pentru că fără să asigurăm o creştere economică, foarte rapid ne vom întoarce la o a doua curbă de sacrificiu sau poate chiar mai rău", a afirmat Severin.

Conducerea PDL a decis excluderea din partid a lui Daniel Oajdea, pentru că a anunţat că va vota moţiunea de cenzură. Oajdea a luat decizia, după ce a consultat câteva sute de alegători de-ai săi.

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în care moţiunea de cenzură "Opriţi genocidul social!", iniţiată de PSD, urmează să fie dezbătută şi supusă votului, a început, marţi dimineaţă.

La şedinţă, care a început cu o întârziere de circa o jumătate de oră, şi-au anunţat prezenţa 363 din cei 471 parlamentari, 108 senatori şi deputaţi fiind absenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici