Senatorul PSD Cătălin Voicu a dat la DNA o declaraţie de învinuit
Senatorul PSD Cătălin Voicu a dat, vineri, o declaraţie de învinuit procurorilor anticorupţie, la ieşirea din sediul DNA refuzând să precizeze care sunt faptele de care este acuzat.
Senatorul PSD Cătălin Voicu (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/Bogdan Maran)
Cătălin Voicu a fost audiat, vineri, timp de circa trei ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), la ieşire acesta refuzând să dea detalii despre dosarul în care este cercetat, arătând doar că are calitatea de învinuit.
"Vă pot spune doar că am calitatea de învinuit într-un dosar şi nu vă pot spune care sunt faptele de care sunt acuzat", a spus Cătălin Voicu.
El a precizat că a dat o declaraţie în faţa procurorilor şi că învinuirile care i se aduc au legătură cu calităţile sale de senator şi de avocat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în următoarele 100 de zile şi îl avertizează pe Putin: O putem face pe calea uşoară sau pe calea grea - şi calea uşoară este întotdeauna mai bună
-
După anunţul lui Bolojan, şi şeful Camerei Deputaţilor anunţă reducerea a peste 200 de posturi
-
Kremlinul dezinformează: Operaţiune militară fictivă la graniţa României cu Ucraina
"Atât vă pot spune, că faptele de care sunt acuzat au legătură atât cu calitatea mea de senator, cât şi cu cea de avocat", a adăugat Voicu.
Senatorul PSD a refuzat să precizeze dacă este vorba de o infracţiune de trafic de influenţă, spunând doar că faptele pentru care este acuzat nu au legătură nici cu alegerile şi nici cu activitatea vreunui serviciu secret.
Jovial, Voicu a dat câteva detalii despre modul în care a fost adus vineri dimineaţă la audieri. Acesta a spus că, în jurul orei 10.00, atunci când în faţa casei sale se pregătea să se urce în maşina de serviciu, a fost blocat de mai mulţi ofiţeri de poliţie, care i-au "fluturat" o hârtie pe care nu a văzut exact ce scrie şi care l-au invitat să-i însoţească.
"Au văzut toţi vecinii mei ce s-a întâmplat, este public. De aceea vă spun şi dumneavoastră", a mai spus Voicu, refuzând să dea detalii suplimentare despre dosar şi invocând confidenţialitatea actelor de urmărire penală.
Întrebat dacă a mai fost citat anterior, Voicu a răspuns scurt: "Niciodată. Nici măcar telefonic".
Voicu a negat faptul că în dosarul în care a fost pus sub învinuire ar fi implicaţi şi alţi politicieni. Totodată, el a negat informaţia potrivit căreia fapta de care este acuzat ar avea legătură cu o eventuală mită promisă unui judecător de la Curtea Constituţională.
"V-am spus, nu are legătură cu alegerile", a spus Voicu.
Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost adus, vineri dimineaţă, la sediul DNA, în baza unui mandat de aducere, pentru a fi audiat într-un dosar în care este învinuit, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.
Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat pentru MEDIAFAX, că în prezent, procurorii anticorupţie desfăşoară acte procedurale în acest caz.
Senatorul PSD Cătălin Voicu a dat declaraţii procurorilor Secţiei I specializaţi în fapte de corupţie.
Cătălin Voicu este vicepreşedintele Comisiei pentru Apărare din Senat.
Articolul 72 din Constituţie, referitor la imunitatea parlamentară, prevede că deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.
Potrivit aceluiaşi articol, deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei.
Numele lui Cătălin Voicu a fost vehiculat pentru portofoliul Ministerului Administraţiei şi Internelor în Guvernul PSD-PDL, în decembrie 2008. El este considerat un apropiat al lui Marian Vanghelie.
Deputatul PSD Cătălin Voicu declara, la acea vreme, că este recomandat pentru desemnarea ca ministru al Administraţiei şi Internelor, de faptul că provine din lumea Internelor, având expertiza necesară pentru acest domeniu. Vociu a precizat că gradul de general, pe care îl deţine de la 38 de ani, reprezintă o chestiune maximală în cariera militară, întrucât gradul de mareşal nu se conferă decât în timpul războiului.
La acel moment, el îşi disputa în partid funcţia de ministru de Interne cu Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în 16 octombrie, la B1 TV, că afirmaţiile lui Marian Vanghelie despre arhiva DGIPI pot fi reale, deoarece fostul ministru Dan Nica a pus acest serviciu secret la dispoziţia preşedintelui PSD Bucureşti, a lui Mitică Iliescu şi Cătălin Voicu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO