- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatul a adoptat OUG care modifică Legea finanţelor publice locale
Senatul a adoptat, marţi, cu 66 voturi "pentru" şi 50 "împotrivă", proiectul de lege privind adoptarea OUG de modificare a Legii finanţelor publice locale.
Senatul a adoptat OUG care modifică Legea finanţelor publice locale (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Ordonanţa a fost adoptată în forma propusă de Guvern, amendamentele propuse de comisie nefiind acceptate la votul din plen.
OUG privind modificarea Legii finanţelor publice locale stabileşte standarde de cost şi calitate pentru administraţiile locale, în sensul limitării numărului de angajaţi şi a costurilor în funcţie de mărimea localităţii.
De asemenea, actul normativ stabileşte norme de alocare a unor resurse de la bugetul de stat în funcţie de gradul de colectare a veniturilor proprii de către unităţile administrative locale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Premierul Emil Boc, prezent la şedinţă, le-a cerut senatorilor să aprobe proiectul Legii finanţelor publice locale, care vizează raţionalizarea cheltuielilor şi a personalului administraţiei publice locale, chiar dacă actul normativ aduce "unele" costuri sociale, însă pentru "însănătoşirea" sistemului bugetar.
Şeful Executivului a precizat că motivele principale care au dus la conceperea acestei legi sunt raţionalizarea cheltuielilor publice locale şi raţionalizarea aparatului de lucru al administraţiei publice.
Primul-ministru a menţionat că există comune şi oraşe care, la un număr echivalent de locuitori, au aparate ale administraţiei publice locale foarte diferite.
"În momentul de faţă există diferenţe uriaşe între diversele administraţii locale cu privire la numărul de personal. Astfel, există comune cu populaţie între 1.500 şi 3.000 de locuitori, cu 10 posturi salarizate, iar altele cu peste 60. (...) Sau, la oraşe, între 10.000 şi 30.000 de locuitori, există oraşe cu 50 de posturi, iar altele cu peste 300. Nu este firesc şi nu este sănătos şi corect cu banul public", a afirmat premierul.
Emil Boc a mai spus că în prezent "sponsorizăm" un aparat bugetar care nu se justifică din punct de vedere al eficienţei economice.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
-
ieri, 22:27