Senatul a aprobat înfiinţarea Comisiei pentru afaceri europene, care va fi condusă de un independent

Senatorii au aprobat, miercuri, cu 70 de voturi "pentru", patru abţineri şi două voturi "împotrivă", înfiinţarea Comisiei pentru afaceri europene, care va fi condusă de către senatorul independent Vasile Nedelcu.

Urmărește
6 afișări

În urma propunerilor făcute de liderii grupurilor parlamentare, din această comisie vor face parte, ca vicepreşedinte Marian Rasaliu (PDL), ca secretar Tudor Udriştoiu (PDL), iar ca membri Luminiţa Plăcintă şi Dumitru Oprea ((PDL), Gheorghe Mang (PNL), Dan Coman Şova şi Ioan Toma (PSD), Mario Oprea şi Ioan Ghişe (PNL), Albert Almoş (UDMR).

Componenţa nominală a acestei comisii a fost aprobată cu 75 de voturi "pentru", trei abţineri şi patru voturi "împotrivă".

Această comisie permanentă a fost înfiinţată la iniţiativa preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, propunerea acestuia privind raport favorabil din partea membrilor Comisiei pentru Regulament.

În urma modificării Regulamentului Senatului, Comisia pentru afaceri europene devine a şaptesprezecea comisie permanentă a acestei Camere.

Opoziţia va pierde majoritatea în Comisia pentru învăţământ a Senatului, unde PNL a cedat un loc grupului senatorial al UDMR, potrivit negocierilor purtate, marţi, între liderii grupurilor parlamentare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

De asemenea, independenţii au primit un loc în Comisia pentru buget-finanţe, care a fost cedat de grupul PSD. Totuşi, în această comisie de specialitate opoziţia îşi va păstra majoritatea, urmând să fie reprezentată de şase parlamentari, în timp ce puterea va avea cinci senatori, patru de la PDL şi un independent.

Sursele citate au precizat că independenţii vor primi, în urma negocierilor, preşedinţia Comisiei pentru afaceri europene, care urmează să fie înfiinţată la Senat.

Celelalte grupuri parlamentare vor păstra, fiecare, preşedinţiile deţinute la restul comisiilor de specialitate.

Grupul independenţilor va primi, de asemenea, o funcţie de vicepreşedinte la Comisia pentru agricultură şi una de secretar la Comisia pentru muncă, au mai arătat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici