- Home
- Politic
- BUCURESTI, (22.10.2019, 16:09)
- Elena Crangasu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatul a stabilit cât timp vor petrece elevii la şcoală şi la liceu: 20 de ore pe săptămână pentru ciclul primar şi 25 de ore pentru elevii de gimnaziu
Senatul a dat vot final pe iniţiativa legislativă ce stabileşte alocarea numărului de ore, în funcţie de nivelul de învăţământ. Astfel, elevii de şcoală primară vor petrece 20 de ore săptămânal în instituţie, cei din ciclul gimnazial 25 de ore, iar cei din ciclul liceal 30 de ore.
Urmărește
5018 afișări
Senatul a stabilit numărul de ore pentru cele trei cicluri din învăţământul preuniversitar
Propunerea legislativă pentru modificarea art.66 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 aparţine mai multor senatori şi deputaţi PSD şi a fost adoptată luni în plenul Senatului.
Numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învăţământ este în medie 20 de ore pe săptămână, la învăţământul primar, în medie 25 de ore pe săptămână la învăţământul gimnazial şi 30 de ore la învăţământul liceal. Aceste ore sunt alocate atât pentru predare şi evaluare, cât şi pentru învăţarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conţinuturilor predate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Proiectul mai prevede:
În unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violenţa psihologică-bullying.
În vederea asigurării accesului la învăţământul general obligatoriu, unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia de a înscrie persoanele care nu deţin un cod numeric personal.
În cadrul programelor de formare continuă a personalului didactic, se vor introduce sesiuni de informare/teme/cursuri de perfecţionare asupta problemelor legate de violenţa psihologică-bullying, în vederea dobândirii de competenţe în identificarea acestora şi a capacităţii de aplicare a unor strategii educaţionale potrivite.
Instituţiile de învăţământ superior de stat acordă cel puţin 10 locuri bugetate în cadrul cifrei de şcolarizare aprobate absolvenţilor cu diplomă de bacalaureat proveniţi din sistemul de protecţie socială, în cazul în care lucrurile nu se ocupă universităţile le redistribuie către ceilalţi candidaţi.
Violenţa psihologică-bullying este acţiunea sau seria de acţiuni fizice/verbale/relaţionale şi/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârşite cu intenţie, care implică un dezechilibru de putere şi au drept de consecinţă atingerea demnităţilor, crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradantă, umilitoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane şi vizează aspecte de discriminare şi excludere socială, care pot fi legate de apartenenţa la o anumită rasă, naţionalitate, etnie, religie, categorie socială sau categorie defavorizată, ori de convingerile, sexul sau orientare sexuală caracteristicile personale acţiune sau serie de acţiuni, comportamente.
Iniţiativa a fost trimisă la reexaminare de Preşedintele Klaus Iohannis şi adoptată de Camera Deputaţilor, în forma primită în urma reexaminării. Senatul a adoptat proiectul, luni, ca for decizional.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Viorica Dăncilă, despre raportul MCV: Când preşedintele intervine în Justiţie, nu putem vorbi de independenţa ei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe