- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatul adoptă Legea de aplicare a Codului de procedură civilă
Senatul a adoptat, marţi, Legea pentru punerea în aplicare a Codului de procedură civilă, în care se prevede că, din 2013, 30% din sumele provenind din taxele judiciare de timbru va fi folosită exclusiv pentru finanţarea instanţelor judecătoreşti şi a sistemului de ajutor public judiciar.
Senatul adoptă Legea de aplicare a Codului de procedură civilă (Foto: Razvan Chirita / Mediafax Foto)
Senatorii au adoptat, cu amendamente, cu 90 de voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" şi două "abţineri", legea pentru punerea în aplicare a Legii 134/2010 privind Codul de procedură civilă.
Senatorii au votat un amendament propus de Comisia juridică ce prevede ca 30 la sută din sumele provenind din taxele judiciare de timbru să se constituie venituri la bugetul de stat, să fie cuprinse distinct în bugetul de venituri şi cheltuieli al Ministrului Justiţiei şi să fie folosit exclusiv pentru finaţarea instanţelor judecătoreşti şi a sistemului de ajutor public judiciar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Acelaşi amendament stabileşte că 40 la sută din sumele provenind din taxele judiciare de timbru se constituie venituri la bugetele locale iar diferenţa de 30 la sută se constituie venit la bugetul de stat.
Iniţial senatorul UDMR Cseke Attila, membru al Comisiei juridice, solicitase plenului eliminarea din raportul comisiei a acestui amendament, motivând că modificările preconizate vor conduce la diminuarea bugetelor locale, cărora le reveneau aceste sume în varianta iniţială.
El a adăugat că bugetele autorităţilor locale pentru anul 2012 s-au format ţinându-se cont de aceste venituri.
Cseke a mai spus că astfel bugetele autorităţilor locale sunt "amputate" şi că senatorii UDMR nu vor vota un astfel de amendament.
După o scurtă pauză de consultări, preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă (PSD) a propus, ca soluţie de compromis, completarea amendamentului cu menţiunea că aceste prevederi vor intra în vigoare din anul 2013.
Proiectul de lege propus de Guvern urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO