Senatul aprobă OUG care amână până în 2012 preluarea de ICCJ a gestionării bugetului tribunalelor

Senatorii au aprobat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care prevede amânarea până în anul 2012 a preluării de către ICCJ a atribuţiilor MJ referitoare la gestionarea bugetului curţilor de apel, tribunalelor şi judecătoriilor, precum şi a înregistrării şedinţelor de judecată.

Urmărește
2 afișări

Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, Ordonanţa de urgenţă 109/2010 privind unele măsuri financiar-bugetare, în pofida faptului că membrii Comisiei pentru buget-finanţe au recomandat plenului respingerea acestui act normativ.

Raportul de respingere a întrunit 59 de voturi "împotrivă" şi doar 50 de voturi "pentru".

Proiectul de lege mai are ca obiect de reglementare aprobarea unor măsuri financiar - bugetare care să asigure diminuarea cheltuielilor publice în anul 2011 prin menţinerea restricţiilor referitoare la ocuparea posturilor vacante şi la achiziţionarea de autorurisme, mobilier şi aparatură birotică.

Potrivit ordonanţei, sunt exceptate de la aceste restricţii ocuparea în anul universitar 2010-2011 a posturilor de preparator universitar, asistent universitar, lector universitar sau şef de lucrări, precum şi achiziţionarea autoturismelor din "programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional".

Proiectul de adoptare a ordonanţei a fost adoptat cu 62 de voturi "pentru" şi 50 de voturi "împotrivă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici