- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (18.05.2015, 18:51)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatul aprobă OUG prin care Birourile Permanente ale Parlamentului numesc interimari la SRR şi SRTV
Senatul a aprobat, luni, Legea privind OUG prin care Birourile Permanente ale Parlamentului pot numi directori interimari la SRR şi SRTV, dacă plenul reunit nu are cvorum, legea fiind adoptată în forma iniţială, după ce a fost respinsă cererea de reexaminare trimisă de Traian Băsescu în 2014.
Urmărește
268 afișări
Senatul aprobă OUG prin care Birourile Permanente ale Parlamentului numesc interimari la SRR şi SRTV (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Senatorii au respins cererea de reexaminare trimisă de Traian Băsescu şi au reluat votul asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 110/2013 pentru completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, legea fiind aprobată, în forma iniţială, cu 88 de voturi "pentru", 39 "împotrivă" şi 9 abţineri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Legea fusese adoptată de Camera Deputaţilor, Senatul fiind for decizional.
Legea prevede ca "în situaţia în care plenul Camerelor reunite ale Parlamentului nu se întruneşte din lipsă de cvorum legal, Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor numesc un director general interimar al societăţii pe o perioadă de 60 de zile".
În 12 mai 2014, preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea legii privind aprobarea OUG prin care preşedinţii interimari ai SRR şi SRTV pot fi numiţi şi de Birourile Permanente ale Parlamentului dacă plenul nu are cvorum, el criticând faptul că nu se specifică numărul maxim de interimate care se pot vota astfel.
Citeşte şi:
Băsescu respinge OUG prin care Birourile Permanente ale Parlamentului pot numi directori interimari la SRR şi SRTV
În cererea de reexaminare, Băsescu atrăgea atenţia asupra faptului că "numirea unui interimar pentru conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune de către birourile permanente ale celor două Camere fără menţionarea expresă a numărului maxim de interimate care pot fi votate este de natură să afecteze independenţa editorială a preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune şi, respectiv, al Societăţii Române de Televiziune".
Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă argumentând că Legea nu reglementează situaţia de excepţie în care, din diferite motive, plenul Camerelor reunite ale Parlamentului nu se poate întruni în cvorumul prevăzut de lege pentru numirea conducerii SRR şi SRTV, ceea ce poate avea ca efect blocarea numirii conducerii celor două instituţii, cu consecinţe deosebit de grave asupra funcţionării acestora.
Ordonanţa a fost adoptată de Guvern în data de 18 decembrie 2013, înainte de numirea lui Stelian Tănase în funcţia de director general interimar al SRTV în Camerele reunite ale Parlamentului. Ordonanţa a primit un raport favorabil, fără amendamente, din partea Comisiei pentru cultură. Senatul a adoptat acest proiect, cu 88 de voturi "pentru", 35 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri în calitate de Cameră decizională. OUG a fost adoptată de Guvern la finele anului trecut, în contextul în care nominalizarea lui Rareş Bogdan, propus de PNL la conducerea SRTV, nu a fost validată de Parlament din lipsă de cvorum.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:11
-
astăzi, 12:34