- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatul şi-a desemnat membrii comisiei de validare a mandatelor
Senatorii au ales, luni, prin vot, membrii comisiei care va propune plenului Senatului, ce se va întruni vineri, 19 decembrie, validarea sau invalidatea mandatelor senatorilor aleşi în urma scrutinului din 30 noiembrie.
Senatul şi-a desemnat membrii comisiei de validare a mandatelor (Imagine: Mediafax Foto)
Potrivit algoritmului rezultat în urma votului din 30 noiembrie, din comisia de validare fac parte 6 senatori PDL, 5 senatori PSD, 3 senatori PNL şi un senator UDMR.
Potrivit deciziei plenului, prima şedinţă a acestei comisii va avea loc marţi, de la ora 9.00.
În urma propunerilor făcute de partidele parlamentare şi potrivit votului dat de senatori, din comisia de validare vor face parte Traian Igaş, Gabriel Mutu, Constantin Dumitru, Florin Andrei Mircea, Ioan Ruşeţ şi Iulian Urban de la PDL, Ioan Chelaru, Dan Coman Şova, Marian Valer şi Adrian Ţuţuian şi Toni Greblă din partea PSD, Ioan Ghişe, Mario Oprea şi Liviu Paşca de la PNL şi Cseke Attila Zoltan din partea UDMR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ciolacu desecretizează cheltuielile RAAPPS. Vila din Aviatorilor 86 a costat 2,8 milioane de euro din bani publici
-
În palat şi proletar. Cât a costat „Palatul Împăratului”. RA-APPS a desecretizat cheltuielile pentru vila unde ar putea să locuiească Iohannis
-
Un avertisment dă lumii fiori reci pe şira spinării: SUA şi Rusia sunt în pragul conflictului
-
Iohannis l-a trecut în rezervă pe generalul Lucian Pahonţu. I-a luat gradul, dar îi lasă funcţia
Numărul senatorilor care sunt propuşi în comisia de validare de fiecare partid, organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţă politică sau alianţă electorală este în funcţie de numărul membrilor săi raportat la numărul total al senatorilor şi se stabileşte prin negocieri realizate de reprezentanţii acestora.
Regulamentul Senatului stipulează că nu pot să facă parte din comisia de validare senatorii împotriva cărora au fost înregistrate, la Senat, sesizări motivate de invalidare a mandatului, anterior constituirii comisiei.
Comisia de validare îşi începe de îndată activitatea, alegându-şi un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, care alcătuiesc biroul comisiei şi se organizează în patru grupe de lucru cuprinzând fiecare câte 3 membri.
Desemnarea preşedintelui şi a vicepreşedinţilor se face prin negociere, potrivit configuraţiei politice rezultate din alegeri. Secretarul general al Senatului preia dosarele privind alegerea senatorilor de la Biroul Electoral Central şi le predă preşedintelui comisiei de validare, după constituirea acesteia.
Preşedintele Comisiei de validare, împreună cu vicepreşedinţii, repartizează grupelor de lucru dosarele privind alegerea senatorilor primite de la Biroul Electoral Central, în ordinea circumscripţiilor electorale, cu excepţia celor referitoare la membrii comisiei.
Comisia de validare se va pronunţa, prin votul majorităţii membrilor săi, asupra propunerilor referitoare la validarea sau invalidarea alegerii senatorilor, precum şi asupra contestaţiilor primite în termen de 4 zile de la constituirea sa.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO