Şerban Nicolae, despre OUG pe justiţie: E bine că a dispărut ce nu se putea accepta

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că este bine că au dispărut „cele mai flagrante lucruri” din OUG pentru legile justiţiei, dar în acelaşi timp sunt unele prevederi care "reclamă o aprofundare a justificărilor".

Urmărește
1262 afișări
Imaginea articolului Şerban Nicolae, despre OUG pe justiţie: E bine că a dispărut ce nu se putea accepta

Şerban Nicolae, despre OUG pe justiţie: E bine că a dispărut ce nu se putea accepta

"Sunt lucruri care reclamă o aprofundare a justificărilor. Pot să fiu de acord că era o chestiune de factura ordonanţei de urgenţă în privinţa vechimii necesare pentru pensionare la magistraţi, pot să fiu de acord că era o chestiune de urgenţă pentru clarificarea unor aspecte care privesc procedura de revocare a unor membri aleşi ai CSM, dar mai departe nu am înţeles care era urgenţa cu fixarea pe posturi a celor care sunt acum la Parchetul Înaltei Curţi, care era urgenţa cu modificarea condiţiilor de vechime pentru accesul în funcţii", a spus luni, Şerban Nicolae, despre OUG pentru legile justiţiei.

Senatorul PSD a menţionat că este bine că au dispărut din textul ordonanţei ceea ce "nu se putea accepta şi nu se putea justifica".

"E posibil să fie justificări şi argumente, dar astea le vom vedea cu ocazia dezbaterii în Parlament a legii de aprobare a ordonanţei. Oricum, e bine că au dispărut acele dorinţe de modificare la răspunderea magistraţilor şi de revocare a membrilor CSM cu vot în plen, pentru că erau cele mai flagrante lucruri în privinţa a ceea ce nu se putea accepta şi nu se putea justifica", a afirmat Şerban Nicolae, luni pentru MEDIAFAX.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat, luni, prevederile OUG pe Legile justiţiei care a fost adoptată de Guvern, precizând că sunt schimbări în privinţa detaşărilor procurorilor, că interviurile pentru procurorii-şefi vor fi transmise în direct, arhivate şi văzute de oricine şi că ministrul poate sesiza Inspecţia Judiciară.

Ordonanţa de urgenţă prevede şi o serie de modificări în ceea ce priveşte amânarea pensionării anticipate a magistraţilor. Dacă varianta iniţială a OUG prevedea amânarea pensionărilor anticipate până pe 31 decembrie 2022, cea adoptată de Guvern luni prevede amânarea doar până la finele anului 2019.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici