Sesizată în legătură cu promisiunile făcute de George Simion, AEP îşi declină competenţa

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a primit sesizări despre contractele încheiate de liderul AUR, George Simion, care promite că le va da românilor locuinţe la preţuri de producător şi le va reduce dobânzile la credite.

Urmărește
1138 afișări
Imaginea articolului Sesizată în legătură cu promisiunile făcute de George Simion, AEP îşi declină competenţa

Poziţia AEP după ce a fost sesizată în legătură cu promisiunile făcute de George Simion

„Autoritatea Electorală Permanentă are în acest domeniu, în principal, următoarele argumente: verifică sursa veniturilor fiecărui partid politic şi verifică modul în care acestea sunt cheltuite. Sunt cheltuite într-un anume fel înainte de campania electorală, sunt cheltuite mai strict reglementat în timpul campaniei elctorale.

Nu putem vorbi de cheltuieli electorale decât în timpul campaniei electorale, care încă nu a început. Acum, probabil fiecare competitor politic îşi promovează imaginea, programul politic...

Fiecare, respectând legea, poate să aleagă acea variantă de promovare a partidului, a oamenilor, fără să facă vorbire de un anume tip de alegeri sau de o anume persoană care va candida la o anumită funcţie.

Drept urmare, în această perioadă nu putem vorbi de campanie electorală. Modul în care un partid îşi face imaginea e atributul altor instituţii”, spune preşedintele AEP, Toni Greblă.

El spune că nu vrea să intre în disputele politice.

„Am primit şi noi sesizări. Vom face o analiză în funcţie de atribuţiile pe care AEP le are asupra modului cum sunt cheltuite sume de bani de către partid, de către competitorul respectiv şi vom face public imediat rezultate verificării”, încheie Greblă.

Preşedintele AUR, George Simion, încheie cu românii contracte sociale prin care acesta promite că le va da românilor locuinţe la preţuri de producător şi le va reduce dobânzile la credite.

Liderul AUR a explicat că măsura privind o locuinţă de la 35.000 de euro este fezabilă atâta timp cât statul se implică, asigurând terenurile şi asigurând utilităţile şi infrastructura.

„Firmele de utilităţi să tragă cele necesare de la apă şi curent, şi infrastructura care ţine de primării – drumuri de acces şi aşa mai departe – ajungem la un preţ pe metru pătrat desfăşurat de 500 de euro metru pătrat până la 600 de euro metru pătrat. Îi invit şi pe cei care cred că acest program nu este fezabil să vorbească cu constructorii”, a punctat George Simion.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
greblă,
simion,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici