- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Severin: Mircea Geoană nu trebuie să fie ţapul ispăşitor al partidului
Vicepreşedintele PSD Adrian Severin a declarat, luni, la RFI România, că Mircea Geoană nu trebuie să fie ţapul ispăşitor al partidului.
Severin: Mircea Geoană nu trebuie să fie ţapul ispăşitor al partidului (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
"Eu cred că Mircea Geoană nu trebuie să fie ţapul ispăşitor al partidului. Cred că lui nu trebuie să i se impute toate relele din partid. Acest Congres şi-a spus cuvântul şi, deocamdată, eu zic că el, în calitate de preşedinte al Senatului, va avea un rol important de jucat, spre a asigura că la vârful acestei instituţii importante a României politica Partidului Social Democrat este corect reflectată", a declarat Adrian Severin, la RFI România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Referindu-se la faptul că Marian Vanghelie şi Marian Oprişan au fost aleşi vicepreşedinţi ai partidului, la Congresul extraordinar de sâmbătă, Severin a spus că "această echipă, aşa cum a rezultat din Congres este una eterogenă, din perspectiva diverselor opţiuni formulate înainte de Congres şi după Congres".
"În ciuda acestei eterogenităţi, în primul rând trebuie încercat, vom vedea dacă se va reuşi, dar cred că este posibilă adunarea tuturor într-o echipă care să funcţioneze coerent. Nu văd de ce lucrurile n-ar putea sta aşa. Inclusiv numele pe care le-aţi pomenit (Marian Vanghelie şi Marian Oprişan - n.r.) aparţin unor persoane cu certe calităţi de oameni politici. Totul este ca ei să fie puşi în situaţia şi să accepte să fie în situaţia de a-şi valorifica asemenea calităţi, şi nu în situaţia în care ar trebui să îndeplinească misiuni pentru care nu au chemare. Cred că membrii acestei echipe de conducere, indiferent de etichetele pe care ei le au, sunt capabili de performanţă, cu condiţia să li se ceară să facă exact ceea ce ei ştiu mai bine să facă", a adăugat Adrian Severin.
Pe de altă parte, el a apreciat că, în prezent, există "un dezechilibru foarte grav şi cu potenţial de periculozitate" între forţa organizaţiilor locale şi forţa conducerii centrale a partidului.
"Foarte multe dintre organizaţiile locale ale partidului s-au întărit în ultimii ani şi ele sunt capabile de performanţă. Conducerea centrală a partidului nu s-a întărit în aceeaşi măsură. Aş spune chiar că ea a cunoscut un proces de subţiere, de diluţie. Problema nu se pune să slăbim organizaţiile locale puternice, ci se pune problema să se întărească foarte mult capacitatea coagulatoare a conducerii centrale şi capacitatea ei de comandă", a arătat Severin.
Victor Ponta a fost ales preşedinte, la Congresul extraordinar de sâmbătă, la o diferenţă de 75 de voturi faţă de Mircea Geoană, iar Liviu Dragnea a fost reconfirmat ca secretar general.
Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie, Constantin Niţă, Ioan Toma, Marian Oprişan, Adrian Severin, Dan Nica, Gheorghe Nichita, Titus Corlăţean, Rodica Nassar, Ion Prioteasa, Robert Negoiţă, Ioan Câlea, Ioan Chelaru şi Valeriu Zgonea au fost desemnaţi, duminică, în urma votului Congresului PSD, vicepreşedinţi ai partidului.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO