Sibiu: Campanie de informare privind consumul de produse etnobotanice, iniţiată de Raluca Turcan

Deputatul PDL de Sibiu Raluca Turcan afirmă că utilizarea plantelor etnobotanice este "o formă de teribilism care poate avea consecinţe tragice" şi anunţă declanşarea unei campanii de informare privind consumul de astfel de produse, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
1 afișare

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii PDL Sibiu, deputatul Raluca Turcan a iniţiat o campanie de informare în rândul tinerilor cu privire la pericolul consumului de plante etnobotanice.

Membri ai Organizaţiei de Tineret a PDL Sibiu au împărţit fluturaşi în diverse zone din municipiu, în apropierea liceelor "Brukenthal", "Gheorghe Lazăr", "Octavian Goga" şi IPAS, precum şi în cafenele şi cluburi frecventate de tineri, materiale prin care li se explică tinerilor efectele nocive ale plantelor etnobotanice şi îi îndeamnă să refuze consumul acestora.

"Am văzut cu toţii în presă cazuri de tineri internaţi la spital în urma consumului de plante etnobotanice. Autorităţile au luat măsuri, au închis asemenea magazine, au aplicat şi aplică amenzi, dar cred că trebuie să ne concentrăm şi pe conştientizare. Problema există în special în marile oraşe, deci tinerii care locuiesc în mediul urban mare trebuie, în special, avertizaţi asupra riscurilor. Consumul de plante etnobotanice e o formă de teribilism care poate avea consecinţe tragice", afirmă Raluca Turcan, citată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, acţiunea va continua şi în zilele următoare, Organizaţia de Tineret a PDL Sibiu propunându-şi să acopere cele mai importante zone din oraş frecventate de tineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici