Siegfried Mureşan anunţă un plan ambiţios pentru viitorul agriculturii şi alimentaţiei în Europa

  • Un viitor mai bun pentru fermierii români, anunţă europarlamentarul Siegfried Mureşan, miercuri seara, pe Facebook.
  • El a mai spus că CE are un plan ambiţios pentru viitorul agriculturii şi alimentaţiei în Europa.
Urmărește
271 afișări
Imaginea articolului Siegfried Mureşan anunţă un plan ambiţios pentru viitorul agriculturii şi alimentaţiei în Europa

„Comisia Europeană a prezentat astăzi un plan ambiţios pentru viitorul agriculturii şi alimentaţiei în Europa. Acest plan conţine măsuri concrete menite să facă munca fermierilor mai rentabilă, mai simplă şi mai sustenabilă, oferind un sprijin real pentru cei care asigură hrana noastră zilnică”, a scris el, miercuri seara.

Potrivit lui Mureşan, „principalele veşti bune pentru fermieri” sunt:

„- Mai puţină birocraţie, mai mult sprijin – Comisia pregăteşte un pachet de simplificare a legislaţiei agricole, astfel încât fermierii să poată beneficia de sprijin rapid şi eficient, fără a fi împovăraţi de proceduri administrative complicate.

- Venituri mai corecte pentru fermieri – Se vor lua măsuri pentru ca fermierii să nu fie forţaţi să vândă sub costurile de producţie, oferindu-le un cadru economic mai echitabil.

-Acces la digitalizare şi inovare – O strategie digitală pentru agricultură va ajuta fermierii să adopte tehnologii moderne care le pot creşte productivitatea şi eficienţa , reducând în acelaşi timp impactul asupra mediului.

- Sprijin pentru tinerii fermieri – Facilitarea accesului la terenuri, investiţii şi formare pentru a încuraja tinerii să se implice în agricultură şi să asigure continuitatea acestui sector vital.

- Condiţii egale pe piaţă – Standardele de producţie pentru produsele importate vor fi mai bine aliniate cu cele ale UE, astfel încât fermierii europeni să nu fie dezavantajaţi de competiţia neloială şi de produse care nu respectă aceleaşi cerinţe stricte de calitate şi sustenabilitate.

- Agricultură rezilientă şi durabilă – Fermierii care adoptă practici prietenoase cu mediul să fie recompensaţi, nu să suporte toată povara financiară generată de tranziţia ecologică. Tranziţia ecologică trebuie susţinută prin politici echitabile, astfel încât povara financiară să nu cadă doar pe umerii agricultorilor”.

Siegfried Mureşan a precizat, de asemenea, că „aceasta este o victorie importantă pentru familia noastră politică, Partidul Popular European (PPE), din care face parte şi Partidul Naţional Liberal (PNL). Noi am militat constant pentru susţinerea fermierilor şi pentru o politică agricolă care să le asigure stabilitate şi dezvoltare. Multe dintre propunerile prezentate astăzi de Comisie au la bază măsuri propuse de către familia noastră politică în Strategia PPE pentru Agricultura din Europa”.

El a mai spus că, „în calitate de negociator-şef al Parlamentului European pentru viitorul buget multianual al UE, se va asigura că fondurile europene sunt alocate corect, că legislaţia agricolă este simplificată şi că fermierii beneficiază de oportunităţi reale de dezvoltare.

„Viitorul agriculturii europene trebuie să fie unul sustenabil, echitabil şi prosper pentru toţi fermierii. Vom continua să le apărăm drepturile şi să oferim soluţii concrete pentru provocările cu care se confruntă”, a scris, de asemenea, pe reţeaua de socializare menţionată anterior, Siegfried Mureşan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici