- Home
- Politic
- (02.06.2020, 17:13)
- Gabriela Antoniu
Silviu Predoiu: Fotografia din biroul premierului Orban dovedeşte că o grămadă de oameni nu şi-au făcut datoria. Să ne aşteptăm la alte amenzi?
- Silviu Predoiu: Hotărârea de Guvern nr. 585 din 13 iunie 2002 include biroul premierului României în categoria zonelor de securitate clasa I
- Silviu Predoiu: Este interzis accesul cu aparate de fotografiat, filmat, înregistrat audio-video în locurile în care se află informaţii secrete de stat.
- Silviu Predoiu: În zonele în care se poartă discuţii confidenţiale şi care sunt asigurate din punct de vedere tehnic, nu se vor instala telefoane decât în anumite condiţii
Urmărește
856 afișări
Sursa foto: Mediafaxfoto
Consultantul Silviu Predoiu afirmă că fotografia cu Ludovic Orban petrecând de ziua lui în biroul de la Guvern dovedeşte că s-a încălcat legislaţia deoarece în biroul de lucru al prim-ministrului României nu au ce căuta aparate de fotografiat, filmat sau înregistrat audio-video, fiind o zonă de securitate clasa I.
Silviu Predoiu, fostul şef adjunct al SIE, abordează scandalul fotografiei din biroul premierului Orban din perspectiva securităţii naţionale şi spune că indiferent dacă poza a fost făcută cu un telefon sau cu aparat foto, astfel de device-uri nu aveau ce să caute acolo, conform legislaţiei în vigoare.
Silviu Predoiu spune că biroul premierului intră în categoria zonelor de securitate clasa I, iar imortalizarea agapei prilejuite de ziua lui Ludovic Orban arată că mulţi responsabili nu şi-au făcut datoria.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Fostul şef adjunct al SIE îşi argumentează punctul de vedere cu o serie de prevederi din Hotărârea de Guvern privind aprobarea Standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România.
Redăm integral textul publicat de Silviu Predoiu:
“De vineri, de când a devenit public, se tot vorbeşte despre instantaneul fotografic surprins la <agapa colegială> din biroul premierului. Dacă tot vrem sa pretindem că suntem surprinşi, că nu ne aşteptam, că noi eram convinşi de faptul că odată cu numirea în înalte funcţii de autoritate publică respectivii norocoşi se lasă de băut, de fumat şi se ţin de promisiuni, vă mai propun o abordare. Care, de aceasta dată, ţine de securitatea naţională. Cel mai probabil fotografia a fost realizată cu un telefon mobil dar şi daca ar fi fost făcută cu un aparat fotografic pe trepied, întrebarea rămâne aceaşi : ce caută aparate de fotografiat, filmat sau înregistrat audio-video într-o zonă de securitate clasa I? Căci asta este biroul de lucru al premierului Romaniei, conform legislaţiei naţionale, iar fotografia dovedeşte că o grămadă de oameni nu şi-au făcut datoria. Pentru cei care nu ştiu la ce mă refer prezint câteva pasaje din legislaţia incidentă. Să ne aşteptăm la alte amenzi?
HOTĂRÂRE nr. 585 din 13 iunie 2002 pentru aprobarea Standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România
În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României, ale art. 6 alin. (1), art. 24 alin. (2), art. 30 şi ale art. 42 din Legea nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1
Se aprobă Standardele naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre
....................
Art. 98
Zonele în care sunt manipulate sau stocate informaţii secrete de stat trebuie organizate şi administrate în aşa fel încât să corespundă uneia din următoarele categorii:
a) zonă de securitate clasa I, care presupune că orice persoană aflată în interiorul acesteia are acces la informaţii secrete de stat, de nivel strict secret de importanţă deosebită şi strict secret, şi care necesită:
- perimetru clar determinat şi protejat, în care toate intrările şi ieşirile sunt supravegheate;
- controlul sistemului de intrare, care să permită numai accesul persoanelor verificate corespunzător şi autorizate în mod special;
- indicarea clasei şi a nivelului de secretizare a informaţiilor existente în zonă;
.....................
Art. 105
Este interzis accesul cu aparate de fotografiat, filmat, înregistrat audio-video, de copiat din baze de date informatice sau de comunicare la distanţă, în locurile în care se află informaţii secrete de stat.
.........................
Art. 138
(1) în zonele în care se poartă discuţii confidenţiale şi care sunt asigurate din punct de vedere tehnic, nu se vor instala telefoane, iar dacă instalarea acestora este absolut necesară, trebuie prevăzute cu un dispozitiv de deconectare pasiv”.
Autor: Gabriela Antoniu
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. A început deportarea în masă a imigranților ilegali
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Silviu Predoiu: Prin măsuri arbitrare, unii lideri politici ai momentului s-au folosit de pretextul crizei pentru a-şi consolida puterea
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump