- Home
- Politic
- BUCURESTI, (22.04.2018, 10:24)
- Florin Zafiu
Situaţia refugiaţilor în 2017. Clasamentul ţărilor UE care au primit migranţi anul trecut. Pe ce loc se află România, după ce a acordat azil pentru 655 sirieni RAPORT
Conform unei statistici realizate de Eurostat, în România, cei mai mulţi dintre refugiaţii care s-au bucurat de măsurile de protecţie au fost cetăţenii sirieni, irakieni şi cei de naţionalitate afgană. În anul 2017, 1330 de cetăţeni au primit aviz favorabil de şedere în ţară.
Urmărește
3517 afișări
Situaţia refugiaţilor în 2017. Clasamentul ţărilor UE care au primit migranţi anul trecut. Pe ce loc se află România după ce a acordat azil pentru 655 sirieni RAPORT
Statele membre UE au garantat protecţie pentru mai mult de jumătate de milion de persoane care au solicitat azil în 2017. Aproape o treime din beneficiari au fost sirieni.
Cele 28 de state membre UE au garantat protecţie pentru 538.000 de persoane care au solicitat azil în anul 2017, cu aproape 25 la sută mai puţin faţă de anul 2016.
În plus, statele membre ale Uniunii Europene au primit în jur de 24.000 de refugiaţi care au înaintat cereri de reinstalare. Cea mai mare grupă de beneficiari ai măsurilor de protecţie în Europa în anul 2017 a fost cea a cetăţenilor sirieni, cu un număr de 175.800 de persoane (33 %) , urmată de grupa formată din cetăţeni afgani cu un număr de 100.700 de persoane (12%).
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA anunță o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea lui Nicolás Maduro
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Pregătire totală: O ţară nordică vrea să construiască adăposturi antiatomice pentru „cel mai rău scenariu”
-
SUA anunţă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea preşedintelui din Venezuela
Numărul deciziilor de acordare a statutului de protecţie în cazul cetăţenilor sirieni a scăzut din anul 2016. Din cei 175.800 de sirieni, mai mult de 70 la sută au primit protecţie în Germania, respectiv un număr de 124.800 de persoane.
Din datele Eurostat, în anul 2017, în România, au primit azil 655 de sirieni, reprezentând 49 la sută din totalul celor care au solicitat măsuri de protecţie. Pe cel de-al doilea loc se află grupul cetăţenilor irakieni cu un număr de 460 de persoane reprezentând 34 la sută urmat de grupul cetăţenilor de naţionalitate afgană cu un număr de 65 de persoane.
"În anul 2017, cel mai mare număr de persoane care au primit protecţie a fost înregistrat în Germania, respectiv 325.400, ţară urmată de Franţa cu 40.600 de persoane, Italia cu 35100 de refugiaţi, Austria şi Suedia. Dintre toate persoanele pentru care s-a garantat statut de protecţie anul trecut în Europa, 271.600 de cetăţeni au primit statut de refugiat respectiv jumătate dintre toate deciziile pozitive, unui număr de 189.000 de cetăţeni li s-au acordat protecţie subsidiară, statut ce li se acordă acelor persoane care caută azil dar nu sunt calificaţi a fi refugiaţi iar alţi 77.500 au beneficiat de autorizaţie de a rămâne din motive umanitare", se arată într-o informare Eurostat.
La nivelul României, din cele 1330 de cereri de azil care au primit aviz pozitiv în anul 2017, 875 au beneficiat de statut de refugiat, 455 de cetăţeni au primit protecţie subsidiară şi niciun cetăţean nu a fost primit din motive umanitare.
În anul 2017, mai mult de 970.000 de cereri de azil au fost decise de statele membre UE în primă instanţă şi alte 266.000 de hotărâri definitive au fost stabilite în urma unui recurs. Printre cele 20 de cetăţenii principale care au solicitat azil şi asupra cărora au fost luate decizii în primă instanţă, ratele de recunoaştere au variat de la 5 la sută pentru persoanele provenite din Albania, la 94 la sută pentru cetăţenii sirieni şi 92 la sută pentru cei din Eritreea.
La nivel european, România ocupă locul 16 din punct de vedere al numărului de refugiaţi care au primit o decizie favorabilă de şedere.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Trump a primit sentința de „achitare necondiționată” în procesul „hush money”. Judecătorul Juan Merchan: „Funcția de Președinte e extraordinară, nu cel care ocupă funcția”
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Fără precedent: O companie aeriană folosită de milioane de români dă în judecată un pasager. Reprezentanţii companiei spun că ceea ce a făcut acesta este total inacceptabil
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe