- Home
- Politic
- DEVA, (05.12.2010, 11:22)
- Nicoleta Medrea , Nicoleta Medrea ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Soft care împiedică votul multiplu, folosit la alegerile din Colegiul nr.3 Hunedoara
Un soft care împiedică votul multiplu este folosit în premieră, exceptând Capitala, la alegerile din Colegiul nr.3 Hunedoara, care au loc duminică în 23 de localităţi unde cele 133 de secţii de votare s-au deschis la ora 7.00.
Urmărește
48 afișări
Soft care împiedică votul multiplu, folosit la alegerile din Colegiul nr.3 Hunedoara (Imagine: Mediafax Foto)
Alegerile din Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputaţilor în judeţul Hunedoara sunt supravegheate de o echipă a Serviciului de Transmisiuni Speciale, coordonată de către şeful acestuia, generalul Marcel Opriş, fiind folosit, în premieră, în altă parte decât în Capitală, un soft care împiedică votul multiplu.
Potrivit prefectului de Hunedoara, Attila Dezsi, softul a fost instalat pe calculatoarele din cele 133 de secţii de votare, existând şi un cititor de date, în acest mod fiind împiedicat votul multiplu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
"Softul este instalat pe fiecare calculator din fiecare secţie de votare. Aici există şi câte un cititor de date, asemănător cu cititoarele de carduri din magazine. Cartea de identitate a alegătorului este trecută prin el, iar datele se înregistrează. Datele introduse vor arăta dacă o persoană încearcă să îşi exercite votul de mai multe ori sau dacă este dintr-o altă zonă decât cea unde au loc alegerile şi nu are drept de vot", a declarat, duminică, prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi.
Potrivit acestuia, calculatoarele din secţiile votare au fost luate de la primării şi şcoli.
"Doar trei secţii de votare nu au internet, astfel că datele vor fi transmise telefonic call-center-ului de la Prefectura Hunedoara", a adăugat prefectul.
Acesta susţine că datele de pe buletinele de identitate vor fi introduse manual.
Secţiile de votare s-au deschis, duminică, la ora 7.00, fără incidente, singura problemă fiind lipsa curentului electric în opt locaţii, unde însă defecţiunile au fost imediat remediate, înaintea începerii procesului electoral.
"La ora 6.00, când membrii secţiilor de votare au ajuns în secţii, în opt locaţii s-a constatat că nu este curent electric. Au fost anunţaţi cei de la Electica si au intervenit imediat. La ora 7.00 au fost deschise toate cele 133 de secţii de votare", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al BEJ Hunedoara, Nicolae Amzoi.
Peste 53.000 de alegători din Călan, Haţeg, Ţinutul Pădurenilor şi Ţara Haţegului sunt aşteptaţi, duminică, la vot, pentru a desemna dintre cei opt candidaţi deputatul din Colegiul nr. 3 Hunedoara, funcţie rămasă vacantă după decesul lui Ioan Timiş.
Opt candidaţi - patru din partea unor partide parlamentare, doi de la formaţiuni politice neparlamentare şi doi independenţi - îşi dispută postul de deputat, rămas vacant în urma decesului lui Ioan Timiş, în luna august a acestui an.
Prin tragere la sorţi, Biroul Electoral de Circumscripţie a stabilit ordinea pe buletinul de vot pentru alegerile parţiale. Astfel, la poziţia numărul 1 este înscris numele candidatului din partea PNL, Mariana Câmpeanu, la poziţia a doua cel al reprezentantului UDMR, Fulop Bela, urmat de cel al PDL, Daniel Răducanu, de cel al Alianţei Politice PSD + PC, Liliana Ţolaş, în timp ce pe poziţia a cincea este înscris numele candidatului PNŢCD, Iosif-Emil Danci, urmat de cel al PNGCD, Mircea Părăian. Candidaţii independeţi Nicolae Timiş şi Remus Florinel Cernea sunt trecuţi pe buletinul de vot la poziţiile şapte şi opt.
Rezultatele finale ale scrutinului parţial vor fi cunoscute, cel mai probabil, luni.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe