Sogor Csaba: Există o criză morală şi acest lucru s-a dovedit şi la bacalaureatul din acest an

Europarlamentarul UDMR Sogor Csaba a declarat, vineri, la Izvorul Mureşului (Harghita), că rezultatele examenului de bacalaureat din acest an au demonstrat că există o criză morală, iar eurodeputatul Iuliu Winkler a afirmat că tinerii sunt "victimele experienţelor ultimelor două decenii".

9 afișări

"Există o criză morală şi acest lucru s-a dovedit şi la bacalaureatul din acest an", a declarat corespondentului MEDIAFAX europarlamentarul Sogor Csaba.

El a afirmat că vina pentru rezultatele obţinute la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat este una colectivă şi că sistemul de învăţământ, în general, trebuie să fie schimbat.

"Sistemul de învăţământ trebuie schimbat, nu numai cel românesc, ci şi cel european. (...) S-a schimbat lumea, s-a schimbat societatea şi învăţământul a rămas în urmă. Trebuie să predai alte lucruri, sistemul nostru de tocit nu mai ţine. Deci, a propos de bacalaureat, trebuie schimbat sistemul", a spus Sogor.

La rândul său, europarlamentarul Iuliu Winkler a spus, comentând rezultatele examenului de bacalaureat, că tinerii sunt "victimele" experienţelor ultimilor 20 de ani.

"Am ascultat foarte multe analize în această săpătămână care a trecut, am putut să mă uit chiar în ochii tinerilor de aici, de la Izvorul Mureşului, şi vreau să vă spun că pe de o parte toată lumea pare să aibă dreptate, iar pe de altă parte nimeni nu spune adevărurile complete. Un singur partener cred că este absolvit de vină şi acesta îl reprezintă tinerii, pentru că tinerii nu sunt altceva decât victime ale experienţelor fără sfârşit ale celor 20 de ani care au trecut până acum. Avem nevoie să privim în Europa cu dorinţa de a învăţa ceea ce este bun de acolo", a spus Winkler.

Sogor Csaba şi Iuliu Winkler au participat, vineri, la Tabăra de vară "Tineretul şi Uniunea Europeană" de la Izvorul Mureşului, care se va încheia sâmbătă, cu prelegerea susţinută de vicepremierul Marko Bela, având ca temă "Trecutul din Ardeal - viitorul Ardealului", şi cu o evaluare a preşedinţiei ungare a Uniunii Europene realizată de purtătorul de cuvânt al acesteia, Hajdu Marton, şi de redactorul şef al publicaţiei "Uj Magyar Szo", Marton Laszlo.

La nivel naţional, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 44,47 la sută înainte de contestaţii.

Rezultatele finale la examenul naţional de bacalaureat, după rezolvarea celor 80.160 de contestaţii, sunt anunţate vineri în centrele de examen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici