- Home
- Politic
- (05.04.2024, 10:51)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sondaj IPSOS: Europa este pro sau contra aderării Ucrainei la UE? Care este poziţia României
- Ucraina este favorită pentru aderarea la UE în rândul alegătorilor europeni, arată un sondaj IPSOS realizat în exclusivitate pentru Euronews.
- Cu toate acestea, extinderea blocului comunitar nu este o prioritate pentru cetăţeni înaintea alegerilor din iunie.
- Sondajul a fost realizat în rândul a 26.000 de respondenţi din 18 state membre.
Urmărește
1442 afișări
Sondaj IPSOS: Europa este pro sau contra aderării Ucrainei la UE? Care este poziţia României
Un sondaj realizat în luna martie de IPSOS, în exclusivitate pentru Euronews, arată că 45% dintre alegătorii din blocul European susţin aderarea Ucrainei la UE, în timp ce 35% dintre aceştia se opun mişcării.
Înainte de război, perspectiva aderării Ucrainei la blocul comunitar era considerată îndepărtată, deoarece alte ţări din Balcanii de Vest aveau, până atunci, propriile candidaturi blocate de ani de zile.
Rezultatele sondajului sugerează că opinia favorabilă a europenilor privind aderarea Ucrainei la UE este mai degrabăun amestec de emoţii, simpatie şi realism politic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Finlanda, Portugalia şi Spania, în topul susţinătorilor Ucrainei de a adera la UE
68% dintre finlandezi doresc ca Ucraina să adere la blocul european. Strategii nordici consideră că integrarea treptată a Ucrainei în UE va slăbi în cele din urmă capacitatea Rusiei de a interveni în vecinătatea estică a blocului.
Portugalia şi Spania, au acelaşi procent de susţinători ai aderării Ucrainei, de 68%.
România se află şi ea în tabăra pro aderării Ucrainei, 54% dintre respondenţi fiind de acord cu integrarea ţării vecine în UE.
Pe de altă parte, Ungaria este cel mai opozant al intrării Ucrainei în UE, 54% dintre cei care au participat la sondaj nefiind de acord cu acest pas, notează Euronews. Procentul mare al opoziţiei ţării vine în completarea numeroaselor păreri şi poziţii contradictorii pe care Budapesta le-a avut faţă de măsurile luate de UE pentru Ucraina de la începutul războiului, inclusiv în materie de ajutor militar şi financiar.
Franţa, împotriva aderării Ucrainei la UE
Surpriza sondajului o constituie Franţa, în ciuda sprijinului declarat al preşedintelui Emmanuel Macron pentru Ucraina împotriva Rusiei. 44% dintre cetăţenii francezi, care au luat parte la sondaj, au declarat că sunt împotriva aderării Ucrainei la UE.
Totodată, sondajul relevă că extinderea UE nu se află nici măcar printre cele 10 priorităţi ale alegătorilor europeni, deşi războiul din Ucraina, intrat în cel de-al treilea an, a dat un impuls la Bruxelles.
Bosnia şi Herţegovina, Albania, Georgia, Serbia sau Turcia, care se află în diferite stadii ale procesului de aderare la UE, nu sunt văzute în viitorul apropiat ca devenind parte din blocul comunitar european, iar procentul europenilor care sunt nehotărâţi în acest sens este relativ ridicat, de aproximativ 30%.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe