- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.03.2017, 11:27)
- Mona Scarisoreanu
Sorin Grindeanu: Am discutat cu ANAF eventualele propuneri legislative pentru îmbunătăţirea activităţii/ Ce spune premierul despre zvonurile privind demiterea ministrului finanţelor
Primul ministru, Sorin Grindeanu s-a întâlnit luni dimineaţă cu ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan şi cu reprezentanţii ANAF pentru a discuta despre stadiul implementării celor 14 măsuri asumate de ANAF în vederea creşterii colectării la buget.
Urmărește
2011 afișări
Sorin Grindeanu: Am discutat cu ANAF eventual propuneri legislative pentru îmbunătăţirea activităţii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
"M-au informat care este stadiul implementării măsurilor. Am discutat despre eventuale propuneri legislative pentru îmbunătăţirea activităţii", a declarat luni, Sorin Grindeanu.
Grindeanu: Nu vreau să speculez zvonurile privind demiterea ministrului finanţelor
Întrebat dacă ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, ar putea fi schimbat din funcţie, Grideanu a spus: "Nu comentez".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Papa Francisc îi avertizează pe liderii mondiali despre riscurile Inteligenței Artificiale și impactul asupra adevărului
-
Ponta, despre posibila sa candidatură: Nu candidez contra cuiva, o să iau decizia şi o să anunţ
-
Trump: Putin a vrut denuclearizarea
-
Trump la Davos: „Iubesc Europa”, dar „am nemulţumiri foarte mari” cu Uniunea Europeană
Premierul Sorin Grindeanu a declarat că nu doreşte să comenteze zvonurile privind posibila demitere a ministrului finanţelor, Viorel Ştefan, şi că fiecare ministru este monitorizat şi evaluat.
"Nu pot să speculez zvonuri. Zvonurile acestea nu au plecat de la guvern şi nici n-o să fac acest lucru, dar fiecare ministru este monitorizat referitor la modul în care implementează planul de guvernare şi o să facem evaluări atunci când e cazul", a declarant, luni, Grindeanu, întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Finanţelor.
În privinţa datelor privind nivelul colectării la buget, premierul a spus: "Dacă ne uităm la prima jumătate a lunii martie 2017 faţă de prima jumătate din 2016 pe luna martie lucrurile stau foarte bine. Mult peste un miliard jumate. Hai sa tragem linie pe 31 şi să vedem cum va fi".
Primul ministru a mai spus că luni a avut o întâlnire cu ministrul finanţelor şi conducerea ANAF. "O să am aceste întâlniri săptămânal cu ministrul Finanţelor, pe tema colectării veniturilor la buget. E o întâlnire obişnuită de lucru, eu am spus că voi avea aceste întâlniri săptămânal pe două domenii - pe ceea ce înseamnă ANAF şi Ministerul Finanţelor şi un alt domeniu - cel al fondurilor europene unde monitorizez progresul pe care îl facem şi e o întâlnire obişnuită de lucru. M-au informat care e stadiul implementării celor 14 măsuri, termenul e jumătatea lunii aprilie. De asemenea am discutat de posibile eventuale propuneri legislative pentru îmbunătăţirea activităţii, o întâlnire de lucru", a spus Grindeanu.
Preşedintele ANAF: Au fost aprobate 493 de cereri de eşalonare la plată a obligaţiilor fiscale
Prim-ministrul Sorin Grindeanu a avut luni, la Palatul Victoria, o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, cu preşedintele ANAF, Bogdan Stan, pentru evaluarea stadiului implementării celor 14 măsuri care au ca scop îmbunătăţirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat.
Premierul le-a transmis participanţilor la întâlnire că va continua să urmărească personal activitatea ANAF, în special în ceea ce priveşte îmbunătăţirea relaţiei cu mediul de afaceri şi încurajarea conformării voluntare a contribuabililor, se arată într-un comunicat de presă al guvernului.
Preşedintele ANAF, Bogdan Stan, a prezentat paşii făcuţi până în acest moment pentru implementarea măsurilor, inclusiv rezultatul unor acţiuni de control realizate în ultima perioadă. Preşedintele ANAF l-a asigurat din nou pe premier că va fi respectat termenul de 15 aprilie pentru punerea în aplicare a tuturor măsurile prezentate în planul ANAF.
În ceea ce priveşte îndrumarea contribuabililor pentru accesarea eşalonării la plată, a fost deja elaborat un model de scrisoare ce va fi trimisă contribuabililor cu creanţe semnificative, pentru a le prezenta cadrul legal privind acordarea acestor eşalonări. Precizăm că în perioada 3-24 martie 2017, au fost aprobate 493 de cereri de eşalonare la plată a obligaţiilor fiscale, în valoare de 106,8 milioane de lei (comparativ cu media ianuarie-februarie de 424 de cereri aprobate, în valoare de 117,2 milioane de lei).
De la începutul acestui an, ANAF şi-a orientat controalele către domenii de activitate în care a constatat scăderea conformării fiscale şi existenţa unor riscuri de fraudă, respectiv comerţul cu produse petroliere şi derivatele acestora, producţia şi comercializarea produselor din tutun, industria de prelucrare a lemnului şi comerţul cu material lemnos, construcţii şi comerţul cu ridicata.
Ministrul Finanţelor a transmis că aşteaptă centralizarea datelor privind colectarea veniturilor din luna martie şi că susţine ANAF în eforturile de îmbunătăţire a colectării şi de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale.
La întâlnire au mai participat secretarul de stat în MFP, Daniela Pescaru, şi preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză, Ion Ghizdeanu.
Citeşte şi: Daniel Constantin: Grindeanu, pus într-o situaţie delicată. Trebuie să facă cererea privind remanierea mea/ Mă întâlnesc cu Ponta, dar nu avem un proiect politic
Citeşte şi: Liviu Dragnea, cu prilejul aniversării SRI: Să rămână în matca constituţională; Va avea sprijinul PSD
Citeşte şi: Liviu Dragnea, despre şefia SIE: Să existe o negociere cinstită cu Iohannis. Dacian Cioloş, exclus
Citeşte şi: Liviu Dragnea: Indiferent ce decizie va lua îl sprijin pe Tudorel Toader, dacă este corectă, argumentată
Citeşte şi: Daniel Constantin, după ce a fost numit “cântăreţ al binomului”: Tăriceanu să se informeze. În sală erau doi şefi SIE
Citeşte şi: Graţiela Gravrilescu, propusă pentru a asigura interimatul la Ministerul Mediului, după ce Daniel Constantin a pierdut sprijinul politic. Ce alte mutări mai pregăteşte ALDE în Guvern
Citeşte şi: Liviu Dragnea: L-am învăţat pe Sorin să pescuiască. Marea ruptură dintre Parlament şi Guvern s-a produs
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
astăzi, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria