Sorin Grindeanu: Este nevoie de o întărire a echipei Ambasadei României din Italia

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, că ”este nevoie de o întărire a echipei” Ambasadei României din Italia, deoarece este o ţară unde lucrează mulţi români, iar volumul de muncă este mult mai mare faţă de alte ambasade.

Urmărește
258 afișări
Imaginea articolului Sorin Grindeanu:  Este nevoie de o întărire a echipei Ambasadei României din Italia

Sorin Grindeanu: Este nevoie de o întărire a echipei Ambasadei României din Italia (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

”Am discutat azi cu doamna ministru Păstîrnac şi dânsa mi-a spus că a avut pe parcursul zilei întâlniri cu autorităţi locale din Sicilia, vor urma şi altele mâine. Aştept raportul pe care dânsa ni-l va prezenta. Important pentru noi este ca românii care sunt foarte mulţi şi care muncesc în afara ţării noastre pentru mai bine, pentru a câştiga mai mult, pentru a trimite bani mai mulţi familiilor lor, românii trebuie să se simtă apăraţi de statul român. O să discut dimineaţă cu ministrul Meleşcanu, pentru că e clar că în Italia, la ambasada noastră de acolo, e nevoie de o întărire a echipei. De asemenea, împreună cu autorităţiile italiene trebuie să găsim pârghiile necesare astfel încât dacă aceste cazuri se dovedesc a fi adevărate şi vă repet aştept raportul doamnei ministru să găsim colaboararea necesară şi nu am niciun fel de undă de pesimism în ceea ce vă spun, astfel încât toţi cei care sunt români şi lucrează în afara ţării să se simtă apăraţi de către statul român, iar cei care au făcut, dacă au făcut, anumite lucruri care nu sunt în concordanţă cu legea să plătească”, a declarat Sorin Grindeanu la TVR.

Premierul a fost întrebat la ce se referă când vorbeşte de ”întărirea echipei”.

”Cred că trebuie întărită echipa de la ambasada de acolo. Italia e printre ţările unde lucrează mulţi români, tocmai de aceea o să am o discuţie cu domnul Meleşcanu şi o să-i cer să întărească echipa de la ambasada noastră din Italia tocmai pentru că volumul de muncă în Italia este mult mai mare faţă de alte ţări”, a răspuns Sorin Grindeanu.

El a precizat că ”nu e vorba de vorbe”.

”În primul rând, am luat decizia să trimit un membru al Cabinetului în Italia rapid. Dânsa va prezenta acest raport. Au mai fost colaborări între autorităţiile române şi cele italiene pe acest subiect în urmă cu câteva zile. Acum câteva săptămâni, de asemenea, a avut loc un control în regiunea Lazio - sunt şi acolo foarte mulţi români - nu au fost semnalate aspecte care să fie dincolo de lege. Este important şi e un subiect pe care doamna ministru l-a deschis astăzi în discuţiile pe care le-a avut cu autorităţiile locale de acolo, respectiv al deschiderii unui centru de consiliere pentru muncitorii români de acolo, astfel încât să creăm pârghiile necesare să prevenim unele situaţii neplăcute”, a mai spus primul-ministru.

Totodată, el a fost chestionat cu privire la soluţia Executivului pe termen lung pentru readucerea în ţară a românilor care muncesc în străinătate.

”Soluţiile ţin de fiecare dintre noi. (...) Rolul Guvernului este să pun în practică programul de guvernare. Toate punctele prinse în acest program de guvernare, în momentul în care vom trage linie în 2020 vor duce la creşterea nivelului de trai, la salarii mai mari astfel încât o parte din românii care lucrează în afara ţării să poată să vină acasă să găsească aceleaşi condiţii. E un efort comun, e un efort pe care trebuie să-l facem cu toţii. Creşterile economice pe care ni le propunem duc la reducerea acestui decalaj”, a conchis premierul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici