- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (03.02.2017, 19:10)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sorin Moisă (europarlamentar PSD): Susţin cererea protestatarilor de a fi retrasă OUG 13. Mă voi exprima, indiferent de consecinţe
Europarlamentarul PSD Sorin Moisă a anunţat vineri că susţine cererea protestatarilor privind retragerea OUG privind Codurile, el afirmând că ''riscăm în curând să trecem de un punct în care interese fundamentale ale României vor fi afectate''.
Urmărește
5412 afișări
Sorin Moisă (PSD): Susţin cererea protestatarilor de a fi retrasă OUG 13. Vine un moment când tăcerea devine vinovată
''Vine un moment când tăcerea devine vinovată. Sperăm să pot amâna un mesaj pe această temă până pe 15 februarie, când Parlamentul European va vota tratatul commercial UE-Canada, ‘copilul’ pe care l-am crescut în Grupul S&D şi probabil, din păcate, singurul proiect strategic major în relaţiile transatlantice pentru o bună bucată de vreme. Dar e clar că am ajuns într-un moment de tensiune insuportabilă, şi mă voi exprima, indiferent de consecinţe. Susţin cererea protestatarilor de a fi retrasă Ordonanţa de Urgenţă nr. 13/2017 privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedura Penală. Este nu numai o cerere legitimă, dar cred că este şi cea mai înţeleaptă cale de ieşire din criza în care ne găsim, de a reclădi o minimă încredere, atât de necesară la început de guvernare, precum şi de a găsi în cele din urmă un compromis, în măsura în care sunt lucruri importante de rezolvat'', a scris Moisă pe Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
El argumentează că locul unei astfel de dezbateri, privind reguli esenţiale ale societăţii, este în Parlamentului României, ales democratic, cu ''implicarea calmă şi răbdătoare a tuturor actorilor care doresc să participe la dezbatere''.
Moisă mai atrage atenţia că într-o democraţie normală, ''a avea puterea legală de a face un lucru nu înseamnă că acel lucru este musai bun sau pe deplin legitim''.
''Majorităţile se câştigă o dată la patru ani, dar comunicarea cu societatea, căutarea consensului şi legitimităţii, mai ales în chestiuni esenţiale, sunt permanente. Gesturile bruşte provoacă angoasă, îndoială şi respingere, erodează încrederea minimală necesară funcţionarii unei societăţi. Din păcate suntem într-o criză care devine tot mai profundă cu fiecare zi ce trece din cele zece, şi riscăm în curând să trecem de un punct în care interese fundamentale ale României vor fi afectate. Tot din păcate, România nu are mediatori în care toată lumea să aibă încredere, sau care să mai îndrăznească să se pronunţe dată fiind acutizarea conflictului. Tot din păcate, suntem pătimaşi şi tindem prea puţin să ascultăm cu adevărat şi partea cealaltă. Tot din păcate, uneori lăsăm cauze absolut legitime să ascundă interese personale sau politice partizane, şi ne lăsăm purtaţi de valul emoţional al unor false polarităţi : unii văd peste tot ‘tâlhari’, alţii ‘securişti’. N-avem nevoie nici de unii, nici de ceilalţi la manetele Justiţiei, şi cred/sper că această paradigmă sufocantă nu există. În trecut, în numele justiţiei, am susţinut oameni despre care acum descoperim că au făcut sau tolerat multă injustiţie'', a explicat eurodeputatul.
El se oferă ca, dacă Ordonanţă 13 este retrasă, să găsească ''în lumea largă şi civilizată câţiva penalişti cu reputaţie impecabilă, profesori la mari universităţi, care să fie mediatori şi garanţi morali şi intelectuali în dezbaterea ce va urmă în Parlamentul României''.
''Nu pentru că străinii sunt mai buni, ci pentru că noi între noi nu avem încredere, şi de multe ori nu acceptăm nici măcar fărâmele de adevăr ale părţii celelalte. Avem, de altfel, jurişti consacraţi în societatea civilă din România care reuşesc să se ridice deasupra partizanatului şi ar putea la fel de bine face parte din acest exerciţiu de mediere. Sper, deci, să auzim în curând vestea bună a retragerii Ordonanţei şi transformării ei într-o lege care să fie dezbătută atât cât va fi nevoie, până când un consens naţional va fi găsit în Parlamentul României'', a concluzionat Moisă, care a fost printre numele vehiculate pentru funcţia de premier din partea PSD.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe