Şova a vorbit la moţiunea de cenzură despre Kossuth, Avram Iancu, dictatul de la Viena şi paşoptişti

Senatorul PSD Dan Şova a criticat, miercuri, la moţiunea de cenzură, concesiile făcute de Guvern UDMR, el vorbind despre Tratatul de la Trianon, Dictatul de la Viena, Avram Iancu, Horea şi Cloşca.

Urmărește
4 afișări

Şova a făcut referire la afirmaţia făcută de Laszlo Tokes, care spunea că ziua de 15 martie a fost cea mai feritică a vieţii lui, întrucât a putut să îşi dobândească cetăţenia maghiară, în conformitate cu punctul 12 al Revoluţiei de la 1848.

"Ştiţi de ce în 1849, Lajos Kossuth nu s-a putut înţelege cu Avram Iancu? Pentru că nu a acceptat să recunoască românilor drepturi egale cu ale maghiarilor. Am auzit pe mulţi maghiari că Tratatul de la Trianon este pentru ei un moment de comemorare. Tratatul a fost semnat pe 24 august (4 iunie 1920 - n.r.). Dar avem şi noi un moment de comemorare pe 24 august. În 1785, pe 24 august, ungurii îi trăgeau pe roată pe Horea şi Cloşca. (...) Se pare că astăzi ardelenii din Guvern i-au uitat pe ardelenii de acasă", a afirmat Şova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici