Spânu (PDL): Am vrut să arăt în numele tuturor colegilor că se poate vota, nu ne-a oprit nimeni

Deputatul PDL Marius Spânu a declarat, miercuri, că şi-a exercitat dreptul de vot în legătură cu moţiunea de cenzură, el precizând că a vrut să arate, în numele tuturor colegilor democrat-liberali, că se poate vota şi că nu i-a oprit nimeni pe democrta-liberali să voteze.

Urmărește
12 afișări

"Am vrut să arăt în numele tuturor colegilor mei că se poate vota şi nu ne-a oprit nimeni, nu ne-a legat nimeni cu lanţul de bancă. Dacă voiai să votezi, era o simplă recomandare, parlamentarul este liber să voteze, de asta am fost trimis în Parlament, scrie şi în Constituţie. Nimeni nu i-a oprit pe colegi să voteze şi nu i-a legat cu lanţul", a spus Spânu.

El a arătat că la ultima moţiune de cenzură nu a fost să voteze pentru că a fost plecat în străinătate, el precizând că, dacă ar fi fost în ţară, ar fi mers să voteze împotriva acesteia.

"Poate nu au meritat cei de la opoziţie decât acest tip de refuz, eu am considerat că e mai bine să-mi exercit dreptul de vot, aşa cum am să fac întotodeuna. Nimeni nu ne-a legat de scaune, nu am avut azi nicio întâlnire în care să ne spună să nu mergem la vot", a spus Spânu.

Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie a fost respinsă, miercuri seară, de Parlament, fiind votată doar de 212 parlamentari, în condiţiile în care ar fi avut nevoie de 236 de voturi pentru a fi adoptată.

Potrivit anunţului oficial, la moţiunea de cenzură s-au înregistrat 218 voturi, din care au fost anulate două.

Din cele 216 voturi valabil exprimate, pentru adoptarea moţiunii au votat 212 senatori şi deputaţi, iar pentru respingerea acesteia au votat patru.

Cinci parlamentari din arcul guvernamental, patru de la PDL şi unul de la UDMR, şi-au exprimat votul, cei mai mulţi dintre ei lăsând să se vadă modul în care au introdus bilele în urne, respectiv împotriva moţiunii.

Deputatul PDL Mircia Giurgiu a declarat că a votat pentru moţiunea de cenzură a opoziţiei, deoarece considera că trebuie discutat în Parlament Codul Muncii şi a precizat că ar putea fi exclus din PDL pentru aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici