- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Speranţele României şi Bulgariei de aderare rapidă la Schengen, afectate de rapoartele CE
Speranţele României şi Bulgariei de admitere rapidă în Spaţiul Schengen par să se fi spulberat după publicarea raportului CE care critică Sofia pentru lipsa măsurilor eficiente de combatere a corupţiei.
Speranţele României şi Bulgariei de aderare rapidă la Schengen, afectate de rapoartele CE
Aderările celor două state la Schengen sunt strâns legate una de cealaltă, astfel că orice problemă a unuia dintre state se repercutează asupra celuilalt.
România şi Bulgaria se confruntă cu opoziţia Olandei, care solicită progrese efective în combaterea corupţiei şi măsuri stricte de securitate la frontiere.
Ministrul olandez al Afacerilor Europene, Ben Knappen, le-a cerut celor două state să adopte măsurile solicitate până în vară. "Olanda aşteaptă două raporte pozitive consecutive care să demonstreze progrese substanţiale şi ireversibile în combaterea corupţiei şi infracţionalităţii organizate. Vom vedea în iulie, cu raportul anual al Comisiei, dacă va fi cazul", a spus el. "Guvernul olandez va trimite raportele Parlamentului, pentru consultări", adaugă Knappen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Preşedintele UE, Herman Van Rompuy, a decis să introducă subiectul pe ordinea de zi a summitului european din 1 martie, pentru a exercita presiuni asupra Olandei. "Dar este o situaţie care nu poate fi combătută cu argumente", declară o sursă europeană.
Raportul pe tema Bulgariei este foarte critic. "Nu a fost înregistrat niciun avans concret în privinţa sistemului de control a declaraţiei de patrimoniu a funcţionarilor de rang înalt, pentru depistarea cazurilor de îmbogăţire ilegală", subliniază documentul.
"Raportul în cazul României este mult mai favorabil Bucureştiului", notează AFP.
Comisia Europeană nu are competenţă pentru aderarea la Schengen, deciziile fiind luate de state, în unanimitate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO