- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (14.10.2015, 18:00)
- Alexandru Moise
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SPP va asigura paza foştilor demnitari şi a preşedinţilor de partide parlamentare, cu acordul CSAT
Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) va putea asigura paza foştilor demnitari şi a foştilor preşedinţi ai partidelor parlamentare, la cererea acestora, cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, prevede o ordonanţă de urgenţă aprobată, miercuri, de Guvern.
Urmărește
1022 afișări
SPP va asigura paza foştilor demnitari şi a preşedinţilor de partide parlamentare, cu acordul CSAT (Imagine: Ovidiu Radu/Mediafax Foto)
"Cu aprobarea CSAT, SPP va putea iniţia organizarea şi desfăşurarea unor activităţi de cooperare, instruire şi pregătire cu organisme şi instituţii din străinătate. De asemenea, SPP va putea participa la activităţi de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi inovare în domeniul securităţii în cadrul unor programe finanţate şi cofinanţate de Comisia Europeană, cu participare internaţională sau ca unic aplicant. De asemenea, cu aprobarea CSAT, SPP va putea asigura protecţie şi în cazul unor demnitari şi/sau foşti demnitari, inclusiv preşedinţi de partide parlamentare, la cererea acestora", prevede ordonanţa de urgenţă aprobată de Executiv.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Surse guvernamentale au afirmat că actul normativ extinde aria de protecţie pe care SPP o va acoperi.
Ordonanţa de urgenţă mai prevede asigurarea mijloacelor de transport pentru curierat a materialelor NATO şi UE clasificate, conform standardelor cerut privind condiţiile de siguranţă.
Totodată, Oficiul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat(ORNISS) a primit dreptul să achiziţioneze două mijloace de transport pentru care s-a repartizat şi o cotă de combustibil de până la 500 de litri pe lună.
De asemenea, în caz de criză, instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, apărării şi ordinii publice pot scoate, cu titlul gratuit, produse(carburanţi) de la rezerva de stat.
Potrivit Legii nr. 191/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Protecţie şi Pază, persoanele îndreptăţite să beneficieze de protecţie şi obiectivele a căror pază se asigură de către Serviciul de Protecţie şi Pază se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
De asemenea, legea în vigoare prevede că Serviciul de Protecţie şi Pază poate asigura protecţie unor demnitari şi foşti demnitari, alţii decât cei stabiliţi prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, la cererea acestora, contra cost, iar cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi altor persoane în aceleaşi condiţii.
Tot contra cost, SPP poate suplimenta, în limita efectivelor aprobate, forţele şi mijloacele destinate prin lege protecţiei demnitarilor străini, pe timpul şederii lor în România, la cererea acestora.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe