Sprijin pentru IMM şi Horeca pentru panouri fotovoltaice şi staţii pentru maşini electrice

Ministerul Energiei lansează Electric Up 2, care constă în sprijin pentru IMM-uri şi domeniul Horeca pentru instalarea de panouri fotovoltaice şi staţii pentru vehicule electrice.

Urmărește
340 afișări
Imaginea articolului Sprijin pentru IMM şi Horeca pentru panouri fotovoltaice şi staţii pentru maşini electrice

Sprijin pentru IMM şi Horeca pentru panouri fotovoltaice şi staţii pentru maşini electrice

Pentru pregătirea unui nou ciclu de finanţare al Programului „Electric Up”, Ministerul Energiei a elaborat şi pus în consultare publică proiectul de act normativ pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă nr.159/2020 privind finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi domeniului Horeca pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp şi 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul energetic naţional, precum şi a staţiilor de reîncărcare de minimum 22kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 12/2022.

Prin Programul „Electric Up 2” se acordă un ajutor de minimis beneficiarilor în sumă maximă de 150.000 euro/beneficiar, reprezentând maxim 75% din valoarea cheltuielilor eligibile, restul de 25% reprezentând confinanţare din surse proprii ale beneficiarului.

„Încă de la preluarea mandatului am vorbit despre energie verde, despre susţinerea mediului privat, despre investiţii care crează locuri de muncă şi dezvoltare. Acest act normativ se înscrie în această misiune asumată. Mai mult, prin acest demers venim în sprijinul unor sectoare cu dinamică mare, întreprinderile mici şi mijlocii şi domeniul Horeca. Scopul Programului de finanţare Electric Up este de susţinere a mediului de afaceri prin finanţarea proiectelor de investiţii în dezvoltarea capacităţilor de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu scopul asigurării consumului propriu, dezvoltarea infrastructurii de transport pentru vehicule electrice şi creşterea numărului de autovehicule electrice şi electrice hibrid plug-in înmatriculate, precum şi dezvoltarea consumului de energie termică produsă din surse de energie regenerabilă”, spune Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Proiectul de act normativ poate fi consultat la adresa https://energie.gov.ro/ordonanta-de-urgenta-pentru-modificarea-ordonantei-de-urgenta-nr-159-2020-privind-finantarea-intreprinderilor-mici-si-mijlocii-si-domeniului-horeca-pentru-instalarea-sistemelor-de-panouri-fotovoltaic/ iar eventuale sugestii pot fi trimise la adresa de email: electric.up@energie.gov.ro până la data de 12 februarie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici